bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,192.20 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.32 2.47%
bnb
BNB (BNB) $ 606.09 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 147.67 5.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528624 3.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474895 5.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151721 5.35%

Circle CEO’sundan Davos’ta Düzenleme Çağrısı

circle ceosundan duzenleme cagrisi

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından olan Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, Dünya Ekonomik Forumu’na katıldı. Circle CEO’su Allaire, etkinlikte düzenlemeler hakkında konuştu.

Circle CEO’su Allaire: Yeni Düzenleyici Tanımlara İhtiyaç Duyuluyor

USDC stablecoin’inin ihraççısı olan Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, Dünya Ekonomik Forumu’na katıldı. Allaire açıklamasında, “ABD gibi büyük pazarların, sektöre düzenleyici netlik sağlamak adına dijital varlıkların yeni yasal tanımlamalarına ihtiyacı var” dedi.

Allaire açıklamasında, Blockchain teknolojisinin kendisinin bir işletim sistemi gibi görülmesi gerektiğini ve bireysel kullanım durumlarında ise farklı farklı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

circle ceosundan duzenleme cagrisi 2

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Allaire, “Yeni tanımlar, hangi düzenleyici kurumların hangi faaliyetin bir parçası olduğu konusunda daha fazla netlik sağlamasına yardım edecek.” dedi.

Avrupa Birliği genelinde yürürlüğe girmesi beklenen Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemelerinin 2024 yılında yürürlüğe girmesi beklendiği için birliğin, dijital varlık düzenlemelerinin geliştirilmesi noktasında lider konumda olduğunu söyleyebiliriz. Açıklamasında Allaire şu ifadeleri kullandı:

MiCA’nın Avrupa Birliği’nde gelişen rekabetçi bir pazar için gerekli olan koşulları sağlayacağı konusunda iyimser düşüncelere sahibiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala