bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

Circle CEO’sundan ABD Açıklaması

circle ceosundan abd aciklamasi

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan Circle, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bankacılık krizinden etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, ABD’nin temerrüt riski hakkında açıklamalarda bulundu.

Circle CEO’su Jeremy Allaire, ABD Temerrüt Riskine Değindi

Circle Internet Financial Ltd. İcra Kurulu Başkanı Jeremy Allaire, Circle’ın stablecoin’i olan USD Coin’i (USDC) destekleyen rezervlerin karışımını kısa vadeli ABD Hazine tahvillerini tercih edecek şekilde ayarladığını, bu sayede potansiyel bir ABD borç temerrüdüne maruz kalmaktan kaçınılabileceğini dile getirdi.

circle ceosundan abd aciklamasi 2

Jeremy Allaire açıklamasında, dünyanın en büyük ikinci stablecoin ihraççısı olan Circle’ın artık Haziran başından sonra vadesi gelen Hazine tahvillerini elinde tutmadığını, bunun nedeninin ise “ABD hükümetinin borçlarını ödeme kabiliyetinin potansiyel bir ihlali yoluyla” olumsuz bir durum yaşamak istemediklerini belirtti.

BlackRock Inc. tarafından yönetilen Circle Reserve Fund’ın açıklamaları, mevcut varlıkların vadesinin en geç 31 Mayıs 2023 olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte CoinGecko verilerine göre USD Coin’in piyasa değeri haberin yazımı itibariyle 30 milyar dolar değerinde.

Son olarak en büyük stablecoin’in operatörü olan Tether, gün içinde ABD Hazine bonosu varlıklarını 53 milyar dolara çıkardığını açıkladı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala