bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,993.15 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 143.17 2.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504053 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469035 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152147 0.74%

Circle CEO’su USDC’nin Çöktüğü İddiasını Yalanladı

circle ceosu usdcnin coktugu iddiasini yalanladi

Circle CEO’su, şirketin sorunlu firmalara maruz kalması sonrasında yaşadığı zor durumlar hakkında açıklama yaptı. Circle CEO’su USDC’nin çöktüğü iddiasını yalanladı.

Circle CEO’su: USDC Çöküşün Eşiğinde Değil

Kripto şirketi Circle’ın CEO’su olan Jeremy Allaire, piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin olan USDC hakkında açıklama yaptı. USDC stablecoininin arkasında olan Circle CEO’su Allaire, şirketin çöküşün eşiğinde olmadığını söyledi. Allaire, şirketin şeffaflık ve güven konusundaki son durumu, denetimler ve onaylamalar ile USDC’nin likidite durumu hakkında ayrıntılı belgeler sundu. Allaire’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bir Twitter kullanıcısı olan Geralt Davidson’ın Circle’ın ve USDC’nin finansal krizin eşiğinde olduğu iddiasına yanıt verdi.

Kripto para piyasasında yaşanan durumlardan en çok etkilenen şirketler, genelde USDC’yi borç verme faaliyetleri için kullanıyordu. Bu şirketlerin yaşadığı sıkıntılar, Circle’ı da olumsuz etkilemişti. Şirketin CEO’su Allaire ise yaptığı açıklamada, Circle ve USDC için likidite konularında, şeffaflık ve güven konuları için en son belgeleri yayımladı. Allaire açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

13 Mayıs 2022 Cuma günü saat 12:00 EST itibariyle, USDC rezervi 11,6 milyar dolar nakit (%22,9), 39,0 milyar ABD Hazinesinden (%77,1) ve toplamda 50,6 milyar dolardan (%100) oluşuyor. Dolaşımda olan 50,6 milyar USDC bulunuyor.

circle ceosu usdcnin coktugu iddiasini yalanladi 2

Circle’a göre, USDC rezervi, başka yüksek riskli dijital varlıkları, ABD doları dışındaki para birimleriyle ifade edilen varlıkları veya kilitlenmeye veya diğer likidite kısıtlamalarına tabi olan üçüncü taraflarda tutulan varlıkları içermiyor. Circle son olarak New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) halka arz için çalışmalar yürütüyordu. Şirket ayrıca düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü ve yayımlanan son iki yıllık denetimin SEC dosyalarının bir parçası olarak dahil edileceğini açıklamıştı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala