bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

Circle, Büyümeye Odaklandı: Yeni İşe Alım Planı

circle buyumeye odaklandi yeni ise alim plani2

ABD’de düzenleyici kuruluşların stablecoin’lere yönelik adımlarına rağmen Circle’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Circle, büyümeye odaklanacağını ve iş gücünü artırmayı planladığını açıkladı. Kripto para dünyası bu yıl işten çıkarmalarla çalkalanmıştı. Uzun süren kripto kışı ve makroekonomik baskılar nedeniyle birçok dev şirket çalışanları ile yollarını ayırmıştı. Diğer yandan BUSD’ye uygulanan baskılar USDC’nin değerini 700 milyon dolar artırmıştı.

Circle, İş gücünü Artırmayı Hedefliyor

USD Coin (USDC) stablecoin’inin arkasındaki şirket Circle, iptal edilen SPAC anlaşmasının ardından büyümeye odaklanmayı hedefliyor. Şirket, bu yıl iş gücünü yüzde 25 oranında artırmayı amaçlıyor. Wall Street Journal’de yer alan habere göre geçen yılın sonunda 900 çalışanı bulunan Circle‘ın yeni çalışanları işe almayı planladığı bildirildi. Buna göre Circle, 2023’te yüzde 15-25 hedefiyle 123 ila 225 kişiyi işe alacak. Circle CFO’su Jeremy Fox-Geen, “Büyüyoruz ve yatırım yapıyoruz. Yatırımcılarımızı sürdürebilecek mali durumda olduğumuz için şanslıyız” ifadelerini kullandı. Fox-Geen, büyümeyi ihtiyatlı bir şekilde azaltarak önemli olan şeylere odaklandıklarını da sözlerine ekledi.

Fox-Geen, 2013 yılında kurulan Circle‘ın halka açılmak için başka bir teklif vermeyi planladığını söyledi. Yeni teklifin muhtemelen bu yıl olmayacağını belirten Fox-Geen, yatırımcıların kripto varlık işletmelerinin geleceğini değerlendirebilmesi için daha iyi piyasa koşullarına ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kripto şirketi, geçen yıl BlackRock ve Fidelity Investments’in da yer aldığı yatırım turunda 400 milyon dolar toplamış ve değerlemesini 1.1 milyar dolara yükseltmişti. Şirketin geçen yıl SPAC yoluyla halka açılma planı suya düşmüştü. Temmuz 2021’de Concord Acquisition ile yapılan anlaşma, 2022 Aralık ayında iptal edilmişti.

circle buyumeye odaklandi yeni ise alim plani

Diğer yandan Circle, kripto şirketlerine yönelik baskılardan da nasibini almıştı. Şirket 2021 yılında SEC tarafından bir dava için 10,4 milyon dolar ödemişti. Şirket, 30 Eylül’de sona eren çeyrek için 274 milyon dolar gelir açıklamıştı. Önceki yılın aynı döneminde 139 milyon dolar zarar bildirilmişti. ABD’de Paxos’a yönelik adımlar Tether, Circle gibi rakip şirketlerin işine yaramıştı. BUSD ihracının yasaklanmasının ardından ikinci büyük stablecoin olan USDC’nin değeri 700 milyon dolardan fazla yükseldi. USDC, 42 milyar dolar ile stablecoin pazarının yüzde 30’undan fazlasını elinde bulunduruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala