bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,470.88 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,551.64 0.66%
bnb
BNB (BNB) $ 618.82 5.33%
solana
Solana (SOL) $ 187.25 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630143 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65914 1.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216086 0.71%

Çin’in Önde Gelen Kurumları, Kripto Para Birimleri Konusunda Bir Uyarı Yayımladı

cinin onde gelen kurumlari kripto para birimleri konusunda bir uyari yayimladi

Çin’de finansal kurumların kripto para alım satımı konusunda Çin’in önde gelen kurumlarının bir uyarı yayımlandığı bildiriliyor.

Gazeteci Colin Wu’nun aktardığına göre, finansal kurumların kripto para birimi alım satımı yapması konusunda bir uyarı yayımlandı. Kripto para endüstrisiyle ilgilenen Çinli gazeteci Wu, önde gelen üç Çin derneğinin dijital para birimlerini fiyatlandırma, ve alım satım gibi işlemlerde kullanmalarını yasakladığını bildirdi. Gazeteciye göre bu kısıtlama, son zamanlarda Çin’de artan altcoin yatırımcılarının ardından gerçekleşti. 

Colin Wu’nun paylaştığı bir tweet’e göre, Çin Merkez Bankası ile bağlantılı üç büyük kurum, finans kurumlarına ticari faliyetlerinde kripto para birimlerini kullanmamasını şiddetle tavsiye ettiğini aktardı. Söz konusu tavsiye ise Çin Ulusal İnternet Finansmanı Birliği (NIFA), Çin Bankacılık Birliği (CBA) ve Çin Ödeme ve Uzlaştırma Derneği tarafından yapıldı. 

Uyarıda ayrıca kripto para birimlerinin resmi olarak bir finansal otorite tarafından sağlanmadığı, normal bir ödeme aracı olarak kullanılmaması gereken gerçek bir para birimi olmadığı ve kripto para birimleri ile temasa geçen vatandaşların yasalarca korunmadığını hatırlatıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala