bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Çin’in Kripto ile Savaşı Devam Ediyor

cinin kripto ile savasi devam ediyorasd

Kripto para birimleri konusunda sert yaptırımlarıyla bilinen Çin’de kripto para birimleri ile ilgili yeni bir yasaklama geldi. Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) yaptığı açıklamada, Çin’in bu yıl popüler sosyal medya platformlarında kripto para birimi yatırımlarını savunan yaklaşık 13.000 hesabı kapattığını duyurdu.

Çin, Kripto Yatırımını Teşvik Ettiği için 13.000 Sosyal Medya Hesabını Kapattı

Kripto karşıtı duruşu ile bilinen Çin, kripto yatırımını teşvik ettiği için 13.000 sosyal medya hesabını kapattı. Çin Siber Uzay İdaresi (CAC), 51.000 kripto ile ilgili gönderiyi sildiğini ve kripto ile ilgili bilgiler sunan 105 web sitesini kapattığını duyurdu.

cinin kripto ile savasi devam ediyoraad

CAC, hesap silme kampanyasının Çin Komünist Partisi’nin kararlarını uygulamak için olduğunu ve sosyal medyadaki kullanıcılardan gelen ipuçlarına dayanarak birçok hesabı tespit ettiğini de sözlerine ekledi.

CAC, diğer yetkililerle işbirliği içinde kripto para birimleriyle ilgili yasa dışı finansal faaliyetleri bastırmaya devam edeceğini söyledi. Bunun yanında hatırlatmak gerekirse Çin, geçtiğimiz eylül ayında kripto para ticareti ve madenciliğini yasaklamıştı.

Çin’in yerel haber sitelerinden Beijimg Daily’nin haberine göre, Chaoyang merkezli mahkeme kararına göre ülkede Tether’ın stablecoin’i olan USDT ile maaş ödemeleri yasaklandı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala