bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Çin’in Hainan Eyaleti, NFT Gözetimini Artıracak

cinin hainan eyaleti nft gozetimini artiracakafg

Birçok ülke NFT sektörü ile yakından ilgileniyor. Daha önce kripto sektörüne sert tutumu ile bilinen Çin özellikle NFT alanındaki çalışmaları ile sık sık gündeme geliyor. Çin’in Hainan eyaleti yetkililerin dolandırıcılık, kara para aklama ve yasa dışı bağış toplama riskleri taşıdığını söylediği NFT veya “dijital koleksiyon” üzerindeki gözetimi arttıracağını açıkladı.

Hainan Eyaleti, NFT Gözetiminde Gaza Basacak

Çin’in güneyindeki Hainan eyaletinden yetkililer, sektörün sağlıklı gelişimini desteklemek ve dolandırıcılık ve diğer ilgili riskleri ortadan kaldırmak için NFT sektörü üzerindeki gözetimi artırma sözü verdiler.

cinin hainan eyaleti nft gozetimini artiracakr

Çin Merkez Bankası (PBoC) da dijital yuan veya eCNY olarak adlandırılan Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) pilot programı için yeni özellikler üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Bunun yanında Hainan’ın piyasa düzenleyicisi ve diğer dokuz devlet kurumu, notta, dijital koleksiyon şirketlerinin ilgili makamlara kaydolması veya sanat eseri ile internet ve blok zinciri bilgi yönetimi kurallarını değerlendiren onaylarını alması gerektiğini söyledi. 

Ana hatlarıyla belirtilen bazı önlemler arasında, haksız rekabet karşıtı yasa gibi mevcut çerçeveler kapsamında yanlış propagandanın ciddi şekilde engellenmesi gibi önlemler yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala