bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Çin’in Gıda Dağıtım Platformu Meituan, e-CNY Kabul Ediyor

cinin gida dagitim platformu meituan e cny kabul ediyor

Bilindiği üzere Çin’de e-CNY ile ilgili gelişmeler hızla devam ediyor. Öyle ki Çin’de hemen hemen her gün e-CNY ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kez Çin’in gıda dağıtım devi Meituan, ödemeler için dijital yuan kabul etmeye başladı. 

Meituan, Ödemeler için e-CNY Kabul Etmeye Başladı

Çin’in önde gelen gıda dağıtım platformu Meituan‘dan e-CNY hamlesi geldi. Platform ödemelerinde artık e-CNY kabul edecek. Öncelikle kullanıcıların önce e-CNY uygulamasında, cüzdanlarını Meituan‘a bağlamaları gerekiyor. Daha sonra ödeme yöntemleri listesinden dijital yuan’ı seçerek, bir sipariş için ödeme yapabilirler.

cinin gida dagitim platformu meituan e cny kabul ediyor 2

Bunun yanında, e-CNY ödeme özelliği şu anda Pekin, Şanghay ve Shenzhen gibi dijital yuan pilot şehirlerindeki kullanıcılara özel olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca Meituan, daha önce düşük karbonlu seyahati teşvik etmeyi amaçlayan dijital yuan “kırmızı paketleri” dağıtmaya başlamıştı.

Çin’deki yetkililer, kuponlar dağıtarak e-yuan kullanımını teşvik etmeye devam ediyor. 1 Ocak’ta Shenzhen Yılbaşı kutlamasının bir parçası olarak, 25 milyon yuan yani 3,9 milyon doları değerinde, e-CNY tüketici kuponları yayınladı.

Son olarak hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde e-CNY‘nin pilot uygulaması artık iOS ve Android uygulama mağazalarında yayına girdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala