bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Çin’in Dijital Yuan’ı İçin İnsan Hakları İhlali Endişesi Devam Ediyor

Cinin Dijital Yuani Icin Insan Haklari Ihlali Endisesi Devam Ediyor

Çin, Shenzhen’deki çekilişi kazanan kişilerin ödüllerini yerel olarak test etmek ve harcanması için dijital para birimi elektronik ödemesinin (DCEP) en son testini yapıyor.

Çin haber kuruluşu Boxmining’e göre, kazananlar özel bir uygulamayı indirmek için bir bağlantı alıyor.

“Shenzhen hükümeti, mağazalarda harcayıp test edebilmeleri için, çekilişi kazananlarına her biri DCEP’de 200 RMB değerinde kırmızı paketler veriyor.”

Bu gelişmeyle ilgili yorum yapan Binance CEO’su CZ, bunun merkezi olmayan finansa büyük bir katkı olduğunu ve diğer hükümetlerin yetişmeye çalışması gerektiğini söyledi.

“Çin, merkez bankası dijital para birimini kullanarak blockchain airdrop yapıyor. Teknoloji ilerliyor, geride kalmayın.”

Shenzhen, Çin Anakarası ile Hong Kong arasında stratejik bir konuma sahiptir ve DCEP’in geliştirilmesi ve test edilmesinin merkezinde yer almaktadır.

Çin’in DCEP’i Yanlış Nedenlerle Oldukça Merkezileştirildi

Çin, dijital Yuan DCEP’i, blok zinciri ve kriptografik teknolojiye dayalı bir dijital para elektronik ödeme (DC / EP) sistemi olarak tanımlıyor.Para birimi, bir devlet bankasından ziyade hükümetin bir kolu gibi olan ve dijital para birimini oldukça merkezileştiren Çin’in tüm para politikasını ve düzenlemelerini kontrol eden Çin Halk Bankası tarafından yayınlandı.

Çin’in kendi CBDC’sini hızlı bir şekilde geliştirmesinin parasal özgürlükle değil, teknolojiyi hükümetin gündemine karşı çıkan insanlara zarar vermek için bir araç olarak kullanmasıyla ilgili birçok spekülasyon var.

Daha fazla kişiyi merkezi olmayan finans kavramına maruz bırakacak olsa da, Çin’e ve insanların haklarını ihlal eden diğer hükümetlere herkesi kolayca takip etmelerine yardımcı olabilecek bir araç olarak da göze çarpıyor.

Binance CEO’su, dijital para birimini geliştirip çıkaran ilk ülkelerin çoğunun onu oldukça merkezileştireceğini ve bunun da Bitcoin’i merkeziyetsizlik açısından hala üstün kıldığını iddia etti.

“CBDC’lerin ilk örnekleri muhtemelen oldukça kısıtlayıcı/merkezileştirilmiş olacaktır. Ancak kitleler giderek daha fazla oranda blockchain teknolojileriyle tanışacaktır. Ademi merkeziyetçilik açısından hiçbir şey Bitcoin’den daha iyi olamaz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala