bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

Mclouds Cloud Mining, Çin’den Çekileceğini Açıkladı

cinden bir buyuk madenci daha ayriliyor

Çin, kripto varlıklara ve Bitcoin madenciliğine olan baskıcı tavrı nedeniyle kayıplar vermeye devam diyor. Şimdi ise Çin blockchain haber kaynağı 8BTCnews‘in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Çin‘deki en büyük madenci barındırma şirketlerinden biri olan Mclouds‘un Çin’de bulunan müşterilerine yönelik hizmetlerini kapatacağını ve 31 Aralık‘a kadar bölgeden çekileceğini paylaştı.

Mclouds Çin’den Ayrılıyor

cinden bir buyuk madenci daha ayriliyor

Çin, ülkedeki tüm kripto işlemlerini yasa dışı ilan ederek kripto para madenciliği ve ticaretine yeni bir yasak getirmişti. Bu tavrı nedeniyle Çin’den bugüne kadar birden fazla kripto borsası yer değiştiriyor veya işlerini tamamen kapatıyor.

Sadece borsalar ile sınırlı kalmayan bu kayıplar madencilik havuzlarında da etkili olmaya başladı. Bitmain Çin’deki müşterilerine madencilik makineleri sağlamayı bırakacağını açıklamıştı. Bununla beraber; bir başka madencilik devi Antpool’de hizmetlerine Çin IP adreslerinden erişimi askıya aldığını açıklamıştı.

Ayrıca belirtmek gerekirse; bazı madenciler de Çin’den Kazakistan’a kaçıyor, ancak uzmanlar bunun onlar için sadece geçici bir mola olduğuna inanıyor.

Bu gelişmeler ile beraber CNBC’ye göre, ABD artık resmi olarak Çin’den ayrılan madencilerin en büyük hedefi haline geldi. Ayrıca ABD’nin madenciler için liderliği geçen yıl Eylül ayından bu yana yüzde 428 oranında önemli ölçüde arttı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala