bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,643.78 5.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.17 4.82%
bnb
BNB (BNB) $ 535.73 7.14%
solana
Solana (SOL) $ 130.76 13.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484554 5.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455289 6.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152274 5.83%

Çin’de Hashrate Oranı %90 Oranında Düştü ve Blockchain Odaklı Şirketler Ülkeyi Terk Ediyor

cin

BTC.TOP, dünyadaki en etkili Bitcoin (BTC) madencilik havuzlarının kohortunda yer alıyor. Şirket son bir yıl içerisinde Bitcoin hashrate’inin %2.3’ünden sorumluydu.

Şirketin CEO’su Jiang Zhuoer’in paylaştığı bir gönderiye göre, Çin’deki madencilik merkezlerinin %90’ı kapatıldı. Tüm devler oyunun dışına itilmiş durumdayken, sadece küçük ölçekli olanlar operasyonlarına devam ediyor.

Çin’in baskısı sebebiyle, en güçlü aktörler dahi, operasyonlarını farklı ülkelerde devam ettirme kararı aldı.

BTC.TOP’un CEO’suna göre, Huobi Global tüm yöneticileri ve bazı çalışanları yurtdışına götürdü. Kripto para borsası OKEx’in arkasında şirketi OKCoin de Çin’den ayrılanlar arasında yerini aldı.

Daha Fazla Kısıtlama Gündemde

Sonuç olarak, Çin’deki blockchain odaklı işletmeler tamamen yok edildi. Bir hizmet, donanım altyapısını yurt dışına taşısa bile, Çin’de normal şekilde çalışması imkansız olacaktır.

Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerine yönelik saldırılar yalnızca madencileri ve girişimcileri değil, aynı zamanda ortalama trader’ları da hedef aldı. Artık Çin’li trader’lar dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e erişemiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala