bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Çin’de Dijital Yuan Kullanımı, Bir Yılda Yüzde 1,800 Arttı

cinde dijital yuan kullanimi bir yilda yuzde 1800 artti

Kripto para birimlerine karşı uyguladığı sert düzenlemelerle bilinen Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanımı, ülkede her geçen gün artmaya devam ediyor. CBDC denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri olan Çin, dijital yuan kullanımının genişletilmesi için çalışmalar yapmıştı. Ülke, bu çalışmalarının meyvesini almaya başladı.

Çin’de Dijital Yuan Kullanımı Artıyor

Kripto para birimlerini ülkede yasaklayarak kendi merkez bankası dijital para birimini çıkaran Çin’de dijital yuan işlem hacminin 2021 sonunda 13 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

1,402 milyar nüfusa sahip olan Çin’de, dijital yuan cüzdan sahiplerinin sayısı 261 milyon olduğu aktarıldı. Bununla birlikte dijital yuan kullanımı son 12 ayda 18 kat arttığı bildirildi.

cinde dijital yuan kullanimi bir yilda yuzde 1800 artti

Dijital yuanı kullanıma sunduğundan beri Çin, daha fazla insanın dijital para birimini kullanması için çeşitli genişletme çalışmaları yapmaya başlamıştı.

Hatırlatacak olursak, Çin, Shenzhen, Guangzhou ve Xiong bölgelerinde, ekonomiyi canlandırmak ve yerel tüketimi artırmak için “kırmızı paketler” şeklinde ücretsiz dijital yuan dağıtacağını duyurmuştu.

Ayrıca Çin dijital yuanın okullarda da kullanılmasını sağlayan bir çalışma yürütmüştü. Çin, Lu Xun Lisesi‘nin, öğrencilere dijital yuan ödeme işlevlerine sahip yeni akıllı kart cihazı sağladığını duyurmuştu. Böylece Çin, eğitim kurumlarında dijital para biriminin kullanımını genişletmeye başladı.

Son olarak, Çin’in ilk üç Telekom sağlayıcısından biri olan China Unicom, ülkenin yeni gelişen merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarını ilerletmek için mobil uygulamasında, telefon faturaları için dijital yuan kabul etmeye başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala