bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,887.85 2.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,038.54 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 549.32 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 137.36 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498008 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448832 0.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148506 1.03%

Çin’de Bitcoin Madencileri ve Yetkililer Kedi-Fare Oyunu Oynuyor

cinde bitcoin madencileri ve yetkililer kedi fare oyunu oynuyor

Eylül 2021’de Çin’de Bitcoin madenciliğini yasaklamaya dir adımlar atıldı. Bu yasaklama kararı ile birlikte Çin’in öncülük ettiği sektörde gerilere düşeceği tahmin ediliyordu. Ancak, durum öyle değil. Çin’deki Bitcoin madencileri yetkililerden kaçmanın bir yolunu buluyor.

Çin’de Bitcoin Madencileri Kırsala Gidiyor

Daha önce ortaya çıkan veriler, yasaklara rağmen Çin’de Bitcoin madenciliğine olan ilginin azalmadığını gösteriyordu. Şimdilerde Bitcoin madencileri ve Çin’deki yetkililer arasında bir kedi-kare oyunu oynanıyor.

Çin genelinde beş kırsal bölgeye dağılmış, 20’den fazla madencilik ekipmanı olduğunu söyleyen bir madenci Forkast‘a konuya ilişkin bazı açıklamalar yaptı. Lee takma adını kullanan kişi, faaliyetlerini nerelerde gerçekleştirdiğini ise söylemedi.

2017 yılında madenciliğe başlayan Lee, birkaç ortakla Bitcoin madencilik şirketi kurdu. Ancak Çin’deki yasakla birlikte ekipmanlarını ABD ve Kanada’ya taşıdı. ancak, kendi ekipmanlarını ise Çin’de tuttu ve yetkililerden kaçabilmek için kırsal alanları tercih etti.

cinde bitcoin madencileri ve yetkililer kedi fare oyunu oynuyor 2

Yasak ilk çıktığında çok gergin olduğunu söyleyen Lee, sonrasında bazı sektör oyuncularıyla konuştuğunu ve ekipmanlarını büyük madencilik çiftliklerinden çıkarmaya karar verdiğini belirtti. Ekipmanların kırsal alanlara yerleştirilmesi ise 1 aydan az sürdü.

Lee, “iz bireysel madencilerin karanlıkta madenciliğe devam etmesinin bir yolu, kırsal alanlarda evler bulmak ve güç tüketimini belirli bir aralıkta tutmak için tek bir haneye yalnızca birkaç sondaj makinesi koymak” diyerek ev madenciliği vurgusu yaptı.

Çin’deki en büyük Bitcoin madencilik ekipmanı onarım şirketlerinden biri olan Meta-Luban’ın CEO’su Mark Zhou daha önce verdiği bir röportajda, “Geçen yıl yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde teçhizat sattık, bu yıl 1 milyar dolar daha satmayı planlıyoruz” dedi.

Şirketin yıllık geliri 2 milyar dolar.

Zhou, müşterilerinin yaklaşık yüzde 80’inin Çin’den olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala