bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,270.22 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.17 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 3.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.95 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51313 4.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.487631 9.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156625 5.57%

Çin, Üst Düzey Yönergeler ile Blockchain Gelişimini Teşvik Edecek

cin blokzinciri

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT), Merkezi Siber Uzay İşleri Komisyonu ile “blokzinciri teknolojisi uygulamalarını ve endüstriyel gelişimi hızlandırmak” amacıyla yeni yönerge yayınladı.

Çin cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Dijital Çin stratejisinin bir parçası olarak ülke ekonomisinin farklı sektörlerini güçlendirebilmek adına blockchain şirketleri ve uygulamaları başlatmak için çalışılıyor.

MIIT’in yönergeleri kapsamındaki önemli görevler arasında, kamu hizmetlerini iyileştirmek için blok zinciri teknolojisini uygulamak, dijital fikri mülkiyetleri korumak ve hükümet veri paylaşımı ve yasal birikimde şeffaflığı artırmak yer alıyor.

Proje kapsamında yerel yönetimler de siyasi ve ekonomik olarak destek verecekler Yerel yönetimlerin destek kapsamı blok zinciri endüstri parkları inşa etmeyi, blok zinciri girişimleri için vergi avantajları sağlamayı ve blok zincir teknolojisi alanındaki yetenekleri teşvik etmek için finansmanı artırmayı amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala