bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,304.69 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,029.41 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 543.57 1.68%
solana
Solana (SOL) $ 134.37 1.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493803 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448372 0.91%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147585 3.57%

Çin, Uluslararası Ödemeleri CBDC ile Gerçekleştirecek

cin uluslararasi odemeleri cbdc ile gerceklestirecekaw

Son dönemde birçok ülke merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmaları ile yakından ilgileniyor. Son olarak Çin de CBDC konusunda çalışmalarını hızlandırmış durumda. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Çin’in CBDC denemesinin tamamlandığını söyledi.

Çin, CBDC Denemesini Tamamladı

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Pekin dijital yuan’ını uluslararasılaştırmaya çalışırken Çin devlet bankalarının katılımıyla, uluslararası işlemlere odaklanan bir CBDC denemesinin tamamlandığını söyledi.

Chinas blockchain project BSN to pilot global CBDC system in 20211

Uluslararası ödemeler, önümüzdeki yıllarda, önceki yıllarda olduğundan çok daha farklı bir yöne doğru ilerliyor. Finansal sistemlerini dijital dünyanın kurallarına göre değiştiren ülkeler, uluslararası ödemelerle yeni düzenlemelerin önünü açıyor. Rusya, İsveç, İsrail, Norveç ve Türkiye gibi ülkeler bu konu üzerindeki planlarını açıklamıştı.

Son olarsak dijital para birimini büyük şehirlerde test eden Çin, uluslararası ödemeler için yeni bir adım atıyor. Bunun yanında BIS yaptığı açıklamada, dört merkez bankası para birimi ve gerçek değerli işlemi içeren ilk deneme sırasında 160’tan fazla uluslarası ödeme ve toplam 22 milyon doları aşan döviz işlemi gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayrıca söz konusu testin tamamlanması, Çin’in geçen yıl duyurduğu, dijital yuan ile uluslararası ödemeler gerçekleştirme planının ilk adımlarından birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala