bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,695.87 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.49 1.89%
bnb
BNB (BNB) $ 606.34 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 158.37 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548723 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507092 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161546 1.52%

Çin Merkez Bankası’nın Eski Yetkilisinden Dijital Yuan Açıklaması

vcin halk bankasinin eski yetkilisinden dijital yuan aciklamasidd

Kripto para birimlerine karşı uyguladığı sert düzenlemelerle bilinen Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanımı, ülkede her geçen gün artmaya devam ediyor. Kısa süre önce ülkede dijital yuan kullanımı artmaya başladığı bilgisi gelmişti. Son olarak Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) eski bir yetkilisi, dijital yuan kullanımını düşük bulduğunu açıkladı.

PBOC Eski Yetkilisi, Dijital Yuan Kullanımını Düşük Buldu

Kripto para piyasası hareketli bir dönemden geçerken, blockchain teknolojisinin kullanımı ülkelerin gündeminde daha sık yer alamaya başladı. Birçok ülke, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile yakından ilgilenir hale geldi. Son olarak eski bir Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) araştırma direktörü ve Tsinghua Üniversitesi’nde şu anki finans profesörü olan Xie Ping, bir üniversite konferansında Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında eleştirel kamuoyu yorumları yaptı.

cin halk bankasinin eski yetkilisinden dijital yuan aciklamasiadd

Eski merkez bankacısı, e-CNY’nin kullanım durumunun nakit ikamesi olarak mevcut kullanımından değiştirilmesi gerektiğini ve finansal ürünler için ödeme yapma veya benimsemeyi artırmak için daha fazla ödeme platformuna bağlanma gibi diğer kullanımlara açılması gerektiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala