bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

Çin Merkez Bankası Eski Başkanı: Dijital Yuan Küresel Para Sistemine Tehdit Değil

cin merkez bankasi eski baskani dijital yuan kuresel para sistemine tehdit degil

Çin Merkez Bankası eski başkanı Zhou Xiaochuan, dijital yuan’ın küresel para sistemini bozmayacağını söyledi.

Şangay Finans Forumu’nda konuşan Zhou, Çin’in Dijital Para Elektronik Ödeme Sistemi’nin (DCEP) diğer ülkelerin para birimlerini tehdit etmeyeceğini söyledi. Bunun bir güç şovenizmi olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen Zhou, DCEP’nin sınır ötesi ticareti teşvik etmeyi amaçladığını ve yuan’ın uluslararası arenada statüsünü artıracağını ifade etti:

“Bazı ülkeler yuan’ın uluslararasılaşmasından endişe duyuyor. Onları hassas konularda zorlayamayız ve irademizi dayatamayız.”

Facebook’un yakın zamanda Diem olarak isim değişikliğine gittiği projesine de atıfta bulunan Zhou, Diem gibi mevcut para birimlerini değiştirme arzusuna sahip olmadıklarının altını çizdi. Ayrıca Çin’in Diem’ın ilk duyurulduğundan beri düzenleyici kurumlar ve hükümetlerden aldığı eleştirilerden ders çıkardığını söyledi.

Dijital Para Elektronik Ödeme Sistemi (DCEP) Nedir?

Dijital Para Elektronik Ödeme Sistemi (DCEP), Çin’in merkeziyetmiş dijital ödemeleri gerçekleştirmek amacıyla Çin Halk Bankası (PBoC) tarafından piyasaya sürülecek olan Yuan destekli resmi tokenıdır. Çin ile birlikte, birkaç ülke de dijital para birimi çalışmalarına başlasa da Çin’in büyük nüfusu nedeniyle milyarlarca insan tarafından kullanılma potansiyeli taşıyor. Eski PCoC başkanı, insanların istekli olduğu takdirde dijital Yuan’ı ticaret ve yatırım için kullanabileceğini söyledi.

Sistem, kredi kartları, Alipay ve WeChat gibi ödeme hizmetlerine bir alternatif oluşturacak. Zhou, bu hizmetlerin mevcut durumda döviz işlemlerini işleyebilmesine rağmen gerçek zamanlı veya şeffaf olmadığını söylüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala