bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Çin Merkez Bankası: Bitcoin Fiyatının Yükselmesi Dijital Yuana İlgiyi Artırabilir

cin merkez bankasi bitcoin fiyatinin yukselmesi dijital yuana ilgiyi artirabilir

Çin merkez bankası olan Çin Halk Bankası’nın (PBOC) Araştırma Bürosu Başkanı Wang Xin, dijital yuan hakkında konuştu. Xin, Bitcoin fiyatındaki yükselişin dijital yuana olan ilgiyi artırabileceğini söyledi. 

Bir CNBC haberine göre Xin, dijital yuana olan ilginin oldukça güçlü olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Herkes durumunu yakından takip ediyor.”

Çin’in üzerinde çalıştığı dijital para birimi, dijital yuan (RMB), China Coin, DCEP (dijital para birimi elektronik ödemeleri), Çin CBDC (merkez bankası dijital para birimi) gibi birçok farklı isimle anılıyor. Çin Halk Bankası, vatandaşların belirli Çin şehirlerindeki mağazalarda bu dijital para birimini kullanmasına izin vererek, geçtiğimiz yıldan bu yana test ediyor.

Çin, dijital yuan üzerinde ise 2014 yılından bu yana çalışıyor. Bu para biriminin, kısmen dolaşımdaki paranın yerini alacağı düşünülüyor. Kripto para topluluğunda ise, bunu Bitcoin’in gerçekleştirmesi bekleniyor. Ancak bilindiği gibi Bitcoin, merkeziyetsiz ve herhangi bir hükümet tarafından kontrol edilemiyor. 

Dijital yuan, şimdiye kadar birkaç kez denendi. Ancak hükümet, dijital yuanın resmi olarak piyasaya sürüleceği tarih konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala