bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

Çin Mahkemesi, NFT’lerin Yasalarla Korunduğunu Belirtti

cin mahkemesi nftlerin yasalarla korundugunu belirttiasdd

NFT sektörü her geçen gün yeni bir gelişme kaydediyor. Bununla beraber NFT‘ler hakkında açıklamalarda gecikmiyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Hangzhou kentindeki bir Çin mahkemesi, NFT koleksiyonlarının Çin yasalarına göre korunması gereken çevrimiçi sanal mülkler olduğunu söyledi.

Çin Mahkemesi’nden NFT Açıklaması

Çin‘de bir mahkeme NFT için yasalarla korunması gereken çevrimiçi sanal mülkiyet tanımı yaptı. Mahkeme, NFT’lerin yasal niteliklerini doğrulamak zorunda olduğu bir davada, NFT’lerin “sanal mülk kategorisine ait dijital varlıklar” olduğunu söyledi.

cin mahkemesi nftlerin yasalarla korundugunu belirttisdf

Mahkeme konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

NFT’ler, yaratıcının orijinal sanat ifadesini özetler ve ilgili fikri mülkiyet hakları değerine sahiptir. NFT’lerin blockchain düğümleri arasındaki güven ve mutabakat mekanizmasına dayalı olarak blockchain oluşturulan benzersiz dijital varlıklardır.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse Çin, kripto yasağıyla, fiat parayla ödenen kripto olmayan NFT‘lerin dağıtımını desteklemek için hükümet destekli bir blockchain projesiyle NFT’leri kriptodan ayırmaya çalıştı.

NFT’leri mülkiyet yasalarına tabi tutan tek yargı alanı Çin değil. Singapurlu bir Yüksek Mahkemesi de NFT’ler hakkında açıklama yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala