bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,981.14 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.50 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 143.13 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517484 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482114 2.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153601 1.12%

Çin, Kripto ile 1.7 Milyar Dolar Aklayan Çeteyi Çökertti

Cin Kripto ile 1.7 Milyar Dolar Aklayan Ceteyi Cokertti

Kripto paralar söz konusu olduğunda Çin‘i uzun zamandır göz önünde görmüyoruz. Bunun en büyük sebebi ülkede hem kripto paraların hem de madenciliğin yasaklanmış olması. Ancak bu durum ülkedeki kripto faaliyetlerinin sonlandığı anlamına gelmiyor. Öyle ki ülkedeki yerel bir haber ajansının açıkladığı üzere Çinli yetkililer 1.7 milyar dolarlık kripto para aklayan çeteyi çökertti.

Çin Kripto ile 1.7 Milyar Dolar Aklayan Çeteyi Çökertti

Çin Kripto ile 1.7 Milyar Dolar Aklayan Çeteyi Yakaldı

Çin’in yerel haber ajansı China News tarafından paylaşılan bir habere göre, İç Moğolistan polisi 12 milyar yuanı (yaklaşık olarak 1.7 milyar dolar) akladığı iddia edilen bir planla bağlantılı olarak 63 kişiyi tutukladı.

Yaptıkları operasyonları bir inşaat firması gibi gözük paravan şirketi Shi Mouyuan üzerinden gerçekleştiren çete, olağandışı para akışlarına ilişkin bir soruşturmanın ardından gün yüzüne çıktı. Yetkililerin uluslararası alanda faaliyet gösteren ve “çevrimiçi piramit şemaları, dolandırıcılık, kumar ve diğer suçlardan şüphelenilen fonları sanal dijital para birimine dönüştüren” geniş bir ağ keşfettiği bildirildi.

Yapılan operasyonda Tongliao Kamu Güvenlik Bürosunun Horqin Şubesi liderliğindeki soruşturma 17 vilayeti kapsıyordu. Şüphelilerden Zhang Mou’nun Bangkok’a kaçtığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala