bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,691.94 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.11 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 583.20 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 188.08 0.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62277 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64735 0.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223465 12.03%

Çin, İlk Ulusal NFT Pazar Yeri İçin Tarih Verdi

cin ilk ulusal nft pazar yeri icin tarih verdi 2

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Çin, her ne kadar kripto konusunda sert düzenlemelerle gündeme gelse de NFT’ler konusunda daha yumuşak bir tavır takınıyor. Ülkenin ilk düzenlenmiş NFT pazar yeri için tarih verildi.

Çin’den NFT Pazar Yeri Hamlesi

Çin’in yerel haber kuruluşu Sina News tarafından yapılan bir habere göre Çin, ulusal pazar yerini hizmete almak için gün sayıyor. Haberin detaylarına göre Çin, 1 Ocak 2023’te NFT ticareti için düzenlenmiş ilk NFT pazar yerini hizmete alacak. Söz konusu platform devlete ait olan Chinese Technology Exchange, Art Exhibitions China ve özel bir tüzel kişilik olan Huban Digital Copyrights Ltd tarafından oluşturulacak.

cin ilk ulusal nft pazar yeri icin tarih verdi

Çin’in ulusal ilk NFT pazar yeri platformu, NFT’lere ek olarak, dijital varlıklarla ilgili telif haklarının ticaretini de kolaylaştırmış olacak. Konu hakkında bilgisi olan bir kişinin aktardıklarına göre, proje “ikincil (NFT) piyasalardaki aşırı spekülasyonları düzenlemeyi ve bunları önlemeyi” amaçlıyor. Çin’deki dijital varlıklar ve metaverse gelişmeleri konusunda önde gelen bir uzman olan Yu Jianing konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Endüstri denetimi ve düzenlenmesi açısından, dijital varlıklar yeni bir ticaret alanını temsil ediyor ve kanunlar, yönetmelikler ve bununla birlikte denetleme politikalarıyla ilgili pek çok şey iyileştirilmeyi bekliyor. Bu nedenle endüstride çok fazla belirsizlik bulunuyor. Platformların listeleme ve ticaret konusunda açık bir sorumluluğu bulunuyor. Fikri mülkiyet hakları ve dijital telif haklarına oranla, dijital varlıklar daha büyük bir düzenleyici sağlamlık riski ile karşı karşıya.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala