bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.79 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 549.43 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 140.37 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501257 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455496 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151536 1.13%

Çin Hükümeti Metaverse Ticari Marka Başvurularını Reddetti

cin hukumeti metaverse ticari marka basvurularini reddetti

Çin’in kripto para ve NFT gibi projelere olan tavrı aynı şekilde devam ediyor. Öyle ki yerel basında çıkan haberlere göre, Çin Hükümeti metaverse projeleriyle ilgili ticari marka başvurularını reddediyor. Reddedilenler başvurular arasında NetEase, iQiyi ve Xiaohongshu tarafından yapılan başvurular yer alıyor.

Çin Metaverse Alanında da Baskılarını Sürdürüyor

Çin, kısa bir süre önce ülkedeki bütün madencilik faliyetlerini yasaklamış ve ülkedeki kripto para operasyonlarını son vermek adına çalışmalarını hızlandırmıştı. Bunun üzerine yeni teknolojilere odaklanan şirketler, Metaverse ve NFT alanlarında yönelmeye başladı. Ancak Çin Hükümeti, metaverse sektörüne de benzer bir baskı uygulayabilir.

cin hukumeti metaverse ticari marka basvurularini reddetti2

Öyle ki reddedilen metaverse marka başvurularının yanı sıra Tencent ve Alibaba dahil olmak üzere ülkenin teknoloji devlerinin başvuruları da hala incelenmeyi bekliyor. Bu da dev şirketlerin de her an reddedilebilecekleri anlamına geliyor.

Rededilen başvurular ise ticari marka işgaline ve tüketiciler arasında yanlış anlaşılmaya neden olabileceklerine dair sebepler gösterilerek reddedildi.

Son olarak teknoloji araştırma firması PatSnap sözcüsü Chen Gaojie ise South China Morning Post’a (SCMP) verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi:

“Gördüğüm şey, hükümetleri gerçek teknolojik yeteneklerle metaverse arenasına girmeye teşvik ediyor. Metaverse, yapay zeka ve Blockchain gibi birçok temel ileri teknolojiyi içeriyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala