Çin Hükümeti Metaverse Ticari Marka Başvurularını Reddetti

cin hukumeti metaverse ticari marka basvurularini reddetti

Çin’in kripto para ve NFT gibi projelere olan tavrı aynı şekilde devam ediyor. Öyle ki yerel basında çıkan haberlere göre, Çin Hükümeti metaverse projeleriyle ilgili ticari marka başvurularını reddediyor. Reddedilenler başvurular arasında NetEase, iQiyi ve Xiaohongshu tarafından yapılan başvurular yer alıyor.

Çin Metaverse Alanında da Baskılarını Sürdürüyor

Çin, kısa bir süre önce ülkedeki bütün madencilik faliyetlerini yasaklamış ve ülkedeki kripto para operasyonlarını son vermek adına çalışmalarını hızlandırmıştı. Bunun üzerine yeni teknolojilere odaklanan şirketler, Metaverse ve NFT alanlarında yönelmeye başladı. Ancak Çin Hükümeti, metaverse sektörüne de benzer bir baskı uygulayabilir.

cin hukumeti metaverse ticari marka basvurularini reddetti2

Öyle ki reddedilen metaverse marka başvurularının yanı sıra Tencent ve Alibaba dahil olmak üzere ülkenin teknoloji devlerinin başvuruları da hala incelenmeyi bekliyor. Bu da dev şirketlerin de her an reddedilebilecekleri anlamına geliyor.

Rededilen başvurular ise ticari marka işgaline ve tüketiciler arasında yanlış anlaşılmaya neden olabileceklerine dair sebepler gösterilerek reddedildi.

Son olarak teknoloji araştırma firması PatSnap sözcüsü Chen Gaojie ise South China Morning Post’a (SCMP) verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi:

“Gördüğüm şey, hükümetleri gerçek teknolojik yeteneklerle metaverse arenasına girmeye teşvik ediyor. Metaverse, yapay zeka ve Blockchain gibi birçok temel ileri teknolojiyi içeriyor.”

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
558.249,29 TL 0,14%
ethereumETH/TRY
38.313,25 TL 0,44%
tetherUSDT/TRY
20,17 TL 0,04%
bnbBNB/TRY
6.280,81 TL 0,01%
usd-coinUSDC/TRY
20,15 TL 0,01%
xrpXRP/TRY
10,50 TL 4,93%
cardanoADA/TRY
7,63 TL 0,26%
staked-etherSTETH/TRY
38.283,84 TL 0,42%
dogecoinDOGE/TRY
1,46 TL 1,25%
solanaSOL/TRY
428,74 TL 3,39%
Bağlantıyı kopyala