bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Çin Fintech Pilot Projelerinde Blockchain Etkisi

cin fintech pilot projelerinde blockchain etkisi

Pekin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu tarafından, fintech projelerinin yer aldığı bir liste yayınlandı. Çin’de planlanan 16 pilot proje tasarısının arasında; Blockchain ve e-CNY tabanlı projeler de yer alıyor. Pekin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu; başlangıçta hedeflenen 51 proje dahilinde seçilen 16 projeden kalanları da zaman içerisinde duyuracağını söyledi.

cin fintech pilot projelerinde blockchain etkisi 2

Çin, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili en somut adım atan ülkelerin başında yer alıyor. Bu kapsamda e-CNY’nin pilot uygulamalarına devam ediliyor. Listede e-CNY ile ilgili bir proje olması da bu

Planlanan projelerden e-CNY tabanlı fintech proje tasarısı kapsamında, kullanıcılar finansal hizmetler satın alabilecek. Böylece; kullanıcılar, dijital yuan kullanarak reçetesiz satılan ürünlere yatırım yapabilecek. Proje kapsamında, Chinese Galaxy Securities ile halka dijital yuan sunan Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC) bir araya geldi.

Çin Fintech Pilot Projelerinden, 4 Tanesi Blockchain Tabanlı Olacak

Pekin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu tarafından bir parti Çin Fintech projesi duyurulmuştu. Bu projelerden 4 tanesi blockchain tabanlı olacak.

Bunlardan ilki; aracı kurumlara, müşterilerin diğer kurumlar ile yapmış olduğu ticaret geçmişine erişme hakkı verileceğine yönelik bir proje oldu. Çin Menkul Kıymetler Endüstrisi Derneği, projeye başlandığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre; bu veri paylaşım platformunun amacı, firmaların risk yönetimine destek olmak.

China Securities tarafından başlatılan blockchain tabanlı bir diğer proje ise; bir çeşit bilgi toplama sistemi olacak. Sistem; menkul kıymet şirketlerinin, risk uyarısı bilgilerini güncelleyebilmelerini ve çevrimiçi kural düzenlemesi sağlayabilmelerine imkan tanıyacak. Kullanıcıların davranışları, sistem tarafından çevrimiçi olarak toplanacak ve şirketler ile paylaşılacak.

Projelerden bir diğeri ise China Securities tarafından başlatılacak. Proje, menkul kıymet ticareti elektronik sözleşmeleri ve sertifikaları için çevrimiçi kimlik doğrulama ve imzalama hizmeti sağlayacak.

Son proje de Beijing Hisse Senedi Ticaret Merkezi tarafından başlatılacak. Projeyle alakalı olarak, özel sermaye hisse ticareti sözleşmelerini kaydetmek ve düzenlemek üzere blockchain tabanlı bir platform olacağı bilgisi paylaşıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala