bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,848.71 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.10 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 610.11 3.61%
solana
Solana (SOL) $ 184.75 1.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613838 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639776 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211598 4.94%

Çin, Ekonomiyi Canlandırmak İçin Dijital Yuan Dağıtacak

cin ekonomiyi canlandirmak icin ucretsiz dijital yuan dagitacak

Kripto paraları ülkesinde yasaklayan Çin, dijital para birimi için çalışmalar yapmaya ve bu konudaki planlarını genişletmeye devam ediyor. Bu kez Çin, ekonomisini canlandırmak ve dijital para biriminin kullanımını arttırmak için yeni bir adım attı.

Çin, CBDC Kullanımını Genişletmek İçin Çalışıyor

Forkast‘a göre, Çin, Shenzhen, Guangzhou ve Xiong bölgelerinde, ekonomiyi canlandırmak ve yerel tüketimi artırmak için “kırmızı paketler” şeklinde ücretsiz dijital yuan dağıtacağını duyurdu.

cin ekonomiyi canlandirmak icin ucretsiz dijital yuan dagitacak 1

Çin gibi birçok Asya ülkesinde bulunan bu kırmızı paketler, özel günlerde kırmızı zarflar içinde verilen para hediyeleridir, ancak bu paketler Çin’in e-CNY’si yani merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için dijital kuponlar şeklinde dağıtılacak.

Shenzhen, bölge sakinlerine 88, 100 ve 128 yuanlık kırmızı paketler kazanma şansı veren piyango sistemini Perşembe gününden itibaren başlatacak. Bu piyango sisteminde Çin, 30 milyon dijital yuan (4,5 milyon dolar) dağıtacak.

Çin’in Guangzhou‘daki Nansha Bölgesi’nde ise geçtiğimiz Çarşamba günü yemek ve perakende sektörlerini desteklemek için kırmızı paketlerinde dijital yuan 10 milyon dağıtacağını söyledi, ancak yayınlanma tarihini henüz açıklamadı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Pekin’in güneybatısındaki özel bir ekonomik bölge olan Xiong’an Yeni Bölgesi, tüketimi artırmaya yönelik 50 milyon yuanlık kırmızı paketler dağıtmaya başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala