bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,124.91 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.58 3.19%
bnb
BNB (BNB) $ 549.03 3.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.41 6.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499057 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456549 3.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150052 3.25%

Çin, e-CNY Testlerini Sürdürüyor! Hedef 2022 Olimpiyatları

cinin e cny test calismalarindaki performansi yuksek

Çin, dijital para birimlerini (CBDC) geliştirmelerinde dünyadaki diğer gelişmiş ülkelerden önde bir performans gösteriyor. Bununla birlikte, Çin Halk Bankası (PBOC) yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, özellikle düzenleme ve ödemelerle ilgili bazı sorunlar hala devam ediyor. Çin, dijital Yuan (e-CNY) testleri için çalışmalarını olimpiyatlara kadar bitirmeyi planlıyor.

Çin Dijital Finans Forumu‘nda konuşan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, e-CNY test çalışmalarının güzel bir ivme kazandığını söylerken, bazı sorunların ise hala çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Bakan ayrıca konu ile ilgili düzenleyici kuralların, kabul ortamlarının ve ödeme sistemlerinin iyileştirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

e-CNY Çalışmaları, PBOC’nin Desteğiyle Hız Kazanıyor

Dijital Yuan e-CNY pilot testleri, işletmelerin deneme yaptığı PBOC’nin desteğiyle hız kazanıyor. Geçtiğimiz günlerde Çinli e-ticaret devi Meituan‘ın teste bağlandığı, 10 yuan değerinde dijital yuan kırmızı paketlerini yayınladığı ve bunun, yıl sonuna kadar devam edeceği söylenmişti.

cin e cny testlerini surduruyor hedef 2022 olimpiyatlari 2

Çin’de milyonlarca para birimi daha önceleri kullanım niteliklerini ve testleri artırmak amacıyla düzenlenmişti ve ardından dağıtıma sokulmuştu. Ayrıca Çin, ülkede düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları’na kadar dijital para birimleri ile ilgili çalışmalarını sonlandırmayı ve yakında tamamen para birimlerini serbest bırakmayı hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala