bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,806.97 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.43 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 582.21 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628306 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651696 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220648 18.58%

Çin Devletinin Blockchain Ağından NFT’ye Destek

cin devletinin blockchain agindan nftye destek2

Çin‘in devlet destekli Blockchain Hizmet Ağı (BSN), NFT‘leri ekosistemine ekleyeceğini duyurdu. Telekomünikasyon devi China Mobile tarafından geliştirilen “Zhong Yi Chain”nin, evde üretilen NFT’lerin büyümesini desteklenecek.

China Mobile, BSN’nin dört kurucu üyesinden biri olarak hizmet veriyor. Toplulukta aktif olarak yer alan telekom şirketi, kendi ulusal mobil telekomünikasyon şebekesi üzerinden dünyanın en büyüğüdür.

Çin Devletinin Blockchain Ağına Karşın NFT’lere Sınırlı Yaklaşım

Kripto para birimi işlemlerinin yasak olduğu ülkede kullanıcılara NFT verilmesine izin veriliyor. Yeni hizmet servisi, bu kapsamdaki bir altyapı olan BSN-DDC ağında hizmet veriyor.

EOS‘a dayanan Zhong Yi Chain, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar oluşturması için BSN açık izinli blockchain’inde giderek artan sayıda teknik seçenek ekliyor.

Çin’de, kripto para birimlerinin aksine NFT’lerin yasaklanmadığını hatırlatalım. Devlete ait medya kuruluşları NFT’lerin spekülatif doğasına karşı uyarılar yayınlıyor. Fakat bazıları kendi dijital token (NFT) koleksiyonlarını yayınladı.

Çin’de, yıllık genel kurul oturumlarında metaverse düzenleme ve yatırımı öneren beklentiler belirlenmişti. Yüksek Halk Savcılığı direktörü Zheng Xinjian yasadışı bağış toplama olarak kabul edilen ve metaverse, NFT yoluyla gizlenen mali suçları ele almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala