bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,565.77 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 609.14 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.65 2.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62075 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647485 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213722 8.34%

Çin Devlet Bankaları Dijital Yuan İçin Bir Cüzdan Test Ediyor

cin devlet bankalari dijital yuan icin bir cuzdan test ediyor

Çin’de devlete ait ticari bankaların ülkenin gelecekteki dijital yuanı için bir cüzdan test ettikleri bildiriliyor.

Çin’de devlet tarafından işletilen bir grup ticari bankanın, Çin’in ulusal dijital para birimi olan dijital yuan için tasarlanmış bir dijital cüzdanın büyük ölçekli dahili testlerini gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Reuters tarafından yayınlanan 5 Ağustos raporuna göre bankalar, Çin’in merkez bankası dijital para birimi veya CBDC ile para transfer etmek ve ödeme yapmak için cüzdan uygulamasını test ediyor.

Yeni gelişme, Çin’in dijital yuan’ı benimsemesinde bir başka önemli kilometre taşını temsil ediyor ve Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası tarafından belirlenen temel hedefle örtüşüyor. 3 Ağustos’ta PBoC, Çin’in 2020’nin ikinci yarısında en önemli önceliklerinin bir parçası olarak dijital yuan’ın gelişimini aktif olarak desteklemesi gerektiğini söyledi.

Çin, kripto para düzenlemesi açısından en katı ülkelerden biri olarak ortaya çıkarken, ulusal bir dijital para biriminin geliştirilmesi konusunda dünyaya öncülük ediyor. Çin’in merkez bankası, dijital para elektronik ödemesi olarak adlandırdığı CBDC ile istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Nisan ayında Çin, Shenzhen, Chengdu, Suzhou ve Xiongan dahil olmak üzere dört şehirde projeyi başarıyla denedi.

PBoC’nin dijital ödeme sektöründeki Alibaba ve Tencent gibi teknoloji devlerinin hakimiyetini hedeflemek için dijital yuan’ı kullanmayı planladığını bildirdi . Temmuz ayı sonlarında Reuters, Merkez Bankası’nın Devlet Konseyi’nin antitröst komitesinin dijital ödeme devleri Alipay ve WeChat Pay’in faaliyetlerine ilişkin bir araştırma başlatmasını resmen tavsiye ettiğini bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala