bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Çin, CBDC Genişletme Çalışmalarına Devam Ediyor

cin cbdc genisletme calismalarina devam ediyor

Kripto paraları ülkesinde yasaklayan Çin, merkez bankası dijital para birimi dijital yuan’ın kullanımını yaygınlaştırmak için çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Çin Halk Bankası, e-CNY dijital para biriminin deneme süresini Guangdong’un yanı sıra Jiangsu, Hebei ve Sichuan gibi eyaletlere genişletmeyi planlıyor.

Çin, Dijital Yuna’ı Gelişletiyor

Coindesk’e göre, Çin merkez bankası e-CNY dijital para biriminin deneme süresini en kalabalık eyaletlerden olan Guangdong da olmak üzere dört büyük eyalete doğru genişletecek.

cin cbdc genisletme calismalarina devam ediyor

Çin Halk Bankası başkan yardımcısı Fan Yifei yaptığı açıklamada, Çin Halk Bankası’nın (PBOC) CBDC çalışmalarına Jiangsu, Hebei ve Sichuan’da da yapmaya başlayacağını belirtti. Genişleme için herhangi bir zaman çizelgesi sunulmadı. Yifei bunun “uygun bir zamanda” olacağını söyledi.

Son iki yıldır Çin’de merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) denemeleri yapılmaya devam ediyor. Dijital para biriminin genişlemesi için Çinli yatırımcılara yeni fırsatlar sunuluyor ve teşvik ediliyor.

Geçtiğimiz yıl ekim ayı itibariyle yaklaşık 140 milyon kişi e-CNY cüzdanı açtı ve 62 milyar yuan (9 milyar dolar) değerinde işlem gerçekleştirildi.

Ayrıca CBDC geliştirme konusunda bayrağı elinde tutan Çin’in ardından birçok ülke bu konuda çalışıyor. Özellikle Güney Kore ve İsveç’in CBDC planları da geçtiğimiz yıl test aşamasına başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala