bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,860.99 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.67 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 582.44 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 188.53 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629099 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6521 0.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216844 16.95%

Çin Bitcoin Madenciliğinde Yüzde 50’yi Kontrol Ederken, ABD Yüzde 14 Oranında Seyrediyor

cin bitcoin madenciliginde yuzde 50 yi kontrol ederken abd yuzde 14 oraninda seyrediyor

Yeni bir araştırmaya göre Çin, insanların düşündüğünden çok daha az Bitcoin ( BTC ) madencilik gücünü kontrol ediyor.

Varlık yöneticisi Fidelity ve kripto para araştırma firması BitOoda tarafından 16 Temmuz’da yayınlanan ankette, Çin’in aslında %65 değil, Bitcoin madenciliğinin yaklaşık %50’sinden sorumlu olduğu ortaya çıkıyor.

Analistler, anonim kalmaları şartıyla güç maliyeti gibi unsurlar hakkında bilgi vermeyi kabul eden madencilerle yaptığı “gizli görüşmeler” in yanı sıra, çeşitli kaynaklar kullanarak bu bilgilere ulaştı.

BitOoda ayrıca ABD’de madenciliğin şu anda tüm madencilik faaliyetlerine oranla %14’e ulaştığını belirtti. Bununla birlikte, Çin’deki tahminleri doğrulamak zordu ve %50 rakamı yoruma açık kaldı.

“Sohbetlerimiz bizi ABD, Kanada ve İzlanda’daki kapasitenin çoğunu, ancak Çin’de sadece küçük bir kısmı ve ‘Dünyanın Geri Kalanı’ kategorisini açıkladığımıza inanmaya yönlendiriyor,” diye devam etti blog yazısı.

Cointelegraph’ın bildirdiği gibi , Çin’in Bitcoin’e katılımıyla ilgili önceki tahminler, kapasite payını yaklaşık %65’e çıkardı.

ABD “Hashrate Savaşı” Yaklaşıyor mu?

Anket devam ederken, Çin’in sel veya “hidro” sezonunun madenci geliri üzerindeki etkisi konusunda daha fazla fikir üretildi.

Yılın altı ayı boyunca Sichuan gibi eyaletlerde bulunan madenciler, giderlerini karşılamak için daha az Bitcoin satıyor. Anketi konu olan blog yazısında şöyle deniyor:

“Bizim görüşümüze göre, sel sezonu yılın 6 ayı boyunca maliyet eğrisini aşağı çekerken, madenciler kapasite artışını finanse etmek için sermaye biriktirdikçe; bu da Bitcoin satışlarını işletme giderlerini fonlamak için daha düşük satışlara yol açıyor.”

Ortalama fiyat kazançları sel sezonlarında dalgalanırken, Bitcoin ağı hashrate büyümesi sabit kalmaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala