bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

CHP’li Vekil Yeşil, Kripto Para Borsaları Hakkında Araştırma Komisyonu Kurulması İçin Teklif Sundu

chpli vekil nihat yesil kripto para borsalari hakkinda arastirma onergesi sundu 3

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TBMM’ye kripto para borsalarını da inceleyecek bir araştırma komisyonu kurulması teklifi sundu. Teklif, kural eksikliğinden kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi için kripto para borsalarını incelemeyi amaçlıyor. 

Kripto para borsalarına ilişkin son yorum CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil’den geldi. Yeşil, kripto para borsalarına olan ilginin arttığını ve denetimsiz borsaların da bu süreçte mağduriyet yarattığını dile getirdi. TBMM Başkanlığı’na 31 milletvekili ile birlikte sunduğu araştırma önergesi hakkında Yeşil şu ifadeleri kullandı:

“Kripto para borsalarının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesinde denetime tabi tutulmadığı, bu borsalardaki işlemlerin bilindik borsa işlemlerindeki gibi belirli kural ve prosedürlere dayandırılmadığı kuşkusuzdur. Dolayısıyla da son dönemde birçok mağduriyet oluştuğu kamuoyuna yansımış durumdadır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala