bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,706.34 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,166.50 2.12%
bnb
BNB (BNB) $ 601.68 1.46%
solana
Solana (SOL) $ 150.83 5.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534284 3.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479453 4.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153961 4.83%

Chivo Cüzdan Uygulamasının İndirilme Sayısı Açıklandı

chivo cuzdan uygulamasinin haftalik karnesi

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Chivo cüzdan uygulamasının ilk haftada 500.000 indirmeyi geçtiğini açıkladı. Bu indirme sayısı, uygulamanın kısa süre içinde çökmüş olması sebebiyle oldukça önemli. Geçtiğimiz günlerde El Salvador’da yasal ödeme aracı haline gelen Bitcoin’in resmi olarak kullanıma sunulmasından sonra uygulama, bazısorunlarla karşılaşmaya başladı. El Salvador devlet Başkanı Nayib Bukele yaptığı açıklamada Bitcoin cüzdanının piyasaya sürülmesinin zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Bukele, uygulamanın yarım milyondan fazla kullanıcısı olduğunu aşağıdaki tweet ile açıkladı:

Nayib Bukele yaptığı son Twitter paylaşımında, El Salvador’un resmi Bitcoin cüzdanı olan Chivo’nun, uygulama içinde yaşanan sorunlar sebebiyle, yeni akıllı telefon modelleri için kayıtların geçici süre devre dışı bırakıldığını belirtti. Bununla birlikte uygulamayı indirme işlemlerini de askıya aldıklarını ekledi.

Başkan, uygulamanın hata oranı azalana kadar belirlenen yeni kayıtlar ve indirmeler devre dışı kalacağını ifade ederek, Chivo ekibinin birkaç gün içinde kayıtlara ve indirmelere devam etmeyi beklediğini de sözlerine ekledi.

baskan bukele teknik hatalar yuzde 95 oraninda duzeltildi

Chivo Cüzdan Uygulamasının Teknik Hataları Düzeliyor

Aktarılan bilgilere göre, Chivo cüzdan uygulaması içindeki teknik hataları yüzde 95 oranında düzeltilmiş durumda. Bukele uygulamanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde yüzde 100 çalışacağını vurguladı. İlgili tweeti aşağıda bulabilirsiniz:

Bukele yaptığı açıklamada ayrıca El Salvador’un 200 Bitcoin ATM’sinin düzgün bir şekilde çalıştığını ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Chivo destekli 50 ATM’nin olduğunu da hatırlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala