bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

ChatGPT’ye Suçlama: “Önyargılı ve Aldatıcı”

ChatGPTye Suclama Onyargili ve Aldatici

Uluslararası bir kuruluş olan Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi (CAIDP), güçlü yapay zeka sistemlerinin tüketicilere sunulmasını durdurmak amacıyla ABD Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) şikayette bulundu.

ChatGPTye Suclama Onyargili ve Aldatici2

ChatGPT’ye Ticaret Yasası İhlali Suçlaması

Kar amacı gütmeyen CAIDP’nin şikayetinde OpenAI’nin GPT-4 dil modelinin “önyargılı, aldatıcı ve kamu güvenliği için riskli” olduğu ifade edildi. Kuruluş, GPT-4‘ün ticarette haksız eylem veya uygulama ile ilgili FTC yasasının 5.bölümünü ihlal ettiğini iddia etti.

Buna göre GPT-4‘ün belirli önyargıları ve dünya görüşlerini güçlendirme ve yeniden üretme potansiyeli olduğuna dikkat çekildi. Bazı marjinal gruplar için zararlı ve küçük düşürücü çağrışımların tespit edildiği ifade edildi. Kuruluş, yasa yapıcıları ChatGPT’nin ticari modellerinin yasaklanması için çağrı yaptı.

GPT-4, 14 Mart’ta piyasa sürüldü. OpenAI, yeni sürümün 25 bin kelimeyi işleyebildiğini açıklamıştı. Bu rakam kasım ayında piyasaya çıkan bir önceki versiyondan (GPT-3) yaklaşık 8 kat daha güçlü olduğu ifade ediyor.

Diğer yandan teknoloji dünyasının önde gelen isimleri de yapay zeka ile ilgili endişelerini dile getirmişti. 1.000’e yakın ismin imza attığı mektupta yapay zeka robotlarının geliştirilmesine 6 ay için ara verilmesini talep etti. Elon Musk ve Steve Wozniak’ın yanı sıra Alphabet’in DeepMind ürünü geliştiren uzmanlar ile Stability Al CEO’su Emad Mostaque da imzacılar arasında yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala