bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,500.01 3.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.97 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 550.10 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 140.73 3.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502634 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454904 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150935 0.97%

Chamath Palihapitiya: Bitcoin (BTC) Geleneksel Finansal Sistemin Kırılganlığını Açığa Çıkarıyor

chamath palihapitiya bitcoin btc geleneksel finansal sistemin kirilganligini aciga cikariyor 1

Kripto para dünyasının ünlü isimlerinden risk sermayedarı ve Social Capital CEO’su Chamath Palihapitiya Bitcoin (BTC) ve geleneksel finansal sistem hakkında konuştu.

Bloomberg Markets and Finance’a verdiği bir röportajda Palihapitiya, lider kripto para biriminin geleneksel finansal sistemin kırılganlığını açığa çıkardığını söyledi. Palihapitiya şunları kaydetti:

“Size Bitcoin hakkında çok önemli bir şey söyleyebilir miyim? Bence Bitcoin sadece geleneksel finansal altyapının kırılganlığını gösterdiği için bile çok önemli. Örnek olarak M2 para arzının miktarına ve büyüklüğüne bakarsanız, kendimize sormamız gereken asıl soru şudur: ‘Tamam, Bitcoin temelde altının yerini alan fiilen bir dünya rezerv para birimi haline gelirse, ABD dolarının yerini ne alacak?’

ABD dolarının yerini Bitcoin değil, bir stablecoin alacak.”

Daha sonra Palihapitiya ifadelerini netleştirdi:

“Bütün bunlar ne anlama geliyor? Daha az süslü bir dille, dünyanın dört bir yanında sabit bir ABD dolarını ABD dolarının bir dijital versiyonuyla değiştiren şirketler var ve basitçe bu küçük soyutlamayı yaparak, daha önce var olmayan finansal rayları tamamen inşa edebiliyorlar.

İnişlerde ve çıkışlarda, ticaretten varlık yönetimine, bankacılığa, ödemelerin işlenmesine kadar, bir devrim yaşanıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde bu kadar hissedilmiyor çünkü insanlar görmüyor çünkü finansal hizmetler altyapısı çok güçlü. Ancak gelişen dünyaya baktığınızda ve herhangi bir para birimi manipülasyonu veya para birimi istikrarsızlığının olduğu herhangi bir pazara bakarsanız, gelecek budur.

Bitcoin, tamamen sanal, büyük ölçüde anonim, finansal gerçeklik için bir felaket habercisidir -bunun iyi olup olmadığı tartışılabilir. Bunun anlaşılmaya değer çok önemli bir eğilim olduğunu düşünüyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala