bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

Chainlink’in TL Bazında Teknik Analizi -19 Ağustos 2020

Chainlinkin TL Bazinda Teknik Analizi 19 Agustos 2020 2

Chainlink’in Paribu(paribu.com) verilerine göre 4 saat periyotlu grafiği lineer ölçekte aşağıda gösterilmiştir.

Grafikte siyah renkteki kesikli yükselen trend çizgisi kırılmış durumda ve şu anki fiyatları itibariyle bu trend çizgisine doğru pull-back hareketi devam ediyor. Yaklaşık 132 TL seviyesindeki bu trend çizgisinin bugün için gösterdiği direnç seviyesi aşılmadıkça şu an içinde bulunduğumuz ve 115.50 seviyesinde başlayan yükselişi tepki yükselişi olarak değerlendirebiliriz. Söz konusu tepki yükselişi grafikte açık yeşil renk ile gösterilmiş olan düşen trend çizgisinin direnç gösterdiği 138.60 seviyesine kadar da devam edebilir. Bu seviyenin üzerinde dört saatlik kapanışların gelmesi durumunda, kesikli yükselen trend çizgisinin de üzerine tekrar çıkılmış olur. Olası böyle bir durumda yükselişin devamı beklenir.

Diğer taraftan, yaklaşık 113.50 seviyesindeki desteğin kırılması durumunda ise grafikte siyah renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisine doğru geri çekilmenin söz konusu olabileceği açıktır. Bu siyah yükselen trend çizgisinin destek göstereceği seviye yaklaşık 103 TL seviyesidir.

Tam boyut görüntülemek için görselin üzerine tıklayınız.
Tam boyut görüntülemek için görselin üzerine tıklayınız.

LINK/TRY’de 55 ve 89 Periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalar

Chainlink’in aşağıdaki dört saat periyotlu logaritmik grafiğinde ise 55 ve 89 periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalar(EMA) gösterilmiştir. Bu yıl 21 Haziran’da kısa periyotlu (mavi) EMA, uzun periyotlu(kırmızı) EMA’yı 29 TL seviyesindeyken aşağıdan yukarı keserek orta vadeli alış sinyali üretmişti. Bu sinyalden sonra bugüne kadar da henüz satış sinyali üretmiş değil.

Diğer taraftan, aşağıdaki grafik logaritmik ölçekte incelendiği için, yukarıda bahsedilen siyah renkteki yükselen trend çizgisinin test edildiğini görüyoruz. Dolayısıyla, farklı bir destek seviyesi daha elde etmiş durumdayız. Bu trend çizgisinin bugün için destek gösterdiği seviye 119.88 seviyesi olarak grafikte fiyat ekseninde gösterilmiştir. Bu seviye, aynı zamanda, 55 periyotluk EMA’nın bugün için destek gösterdiği seviye olan 119.66 TL seviyesine de son derece yakın durumda.

Kısa periyotlu EMA’nın altında dört saatlik kapanışların gelmesi durumunda, 89 periyotluk daha uzun periyotlu EMA seviyesi destek olarak takip edilebilir. Bunun da bugün gösterdiği seviye yaklaşık 108.77 (grafiğin sol üst köşesinde görülebilen) seviyesidir.

Bu arada, 55 periyotluk EMA’nın kırılması durumunda aşağıdaki grafikte siyah renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisi logaritmik ölçekte kırılmış olacaktır. Böyle bir durumda grafikte mavi renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisi hedeflenebilir. Bunun da bugünler için göstereceği destek seviyesi yaklaşık 90 TL seviyesindedir.

Tam boyut görüntülemek için görselin üzerine tıklayınız.
Tam boyut görüntülemek için görselin üzerine tıklayınız.

LINK/TRY İçin İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki dört saat periyotlu grafikte ise; MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. MACD indikatörünün histogram barının eğimini pozitife çevirdiği görülüyor. Bu durumu, tepki yükselişinin bir süre daha devam etme olasılığını güçlendirdiği şeklinde yorumlayabiliriz.

Diğer taraftan, STOCH RSI’nın aşırı satış bölgesinden alış sinyali üretiyor olması, RSI’da yukarı hareket olasılığını güçlendiriyor. Bu durumda MACD’nin de desteklediği şimdilik tepki şeklinde devam eden yükselişin bir süre daha devam etme ihtimali güçlenmiş oluyor.

Özetle; Chainlink için TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlık ve bol kazançlar dilerim.

Destekler:          119.60, 115.50, 113.50, 108.50

Dirençler:            132.00, 138.60, 140.00, 146.00

Tam boyut görüntülemek için görselin üzerine tıklayınız.
Tam boyut görüntülemek için görselin üzerine tıklayınız.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala