bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,698.94 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,579.28 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 590.21 2.53%
solana
Solana (SOL) $ 187.79 0.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622491 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651113 0.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.200628 9.81%

Paylaş

Chainlink’in TL Bazında Teknik Analizi – 14 Ekim 2020

Chainlinkin TL Bazinda Teknik Analizi 14 Ekim 2020

Chainlink’in Paribu (paribu.com) verilerine göre logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir.

Grafikte uzun vadeli yükselen kanalın alt çizgisi seviyelerinden tepki aldığını, mavi düşen trend çizgisinin sağladığı direnç seviyelerine kadar yükseldiği görülüyor.90.15 seviyesindeki bu direncin aşılması durumunda 98.00, 122.50 TL zirveleri yeniden hedeflenebilir. 90.15 TL’nin aşılması, ayrıca, yükselen kanal içindeki hareketin devamı açısından da bir teyit olacaktır.

Diğer taraftan, 72 TL’nin altında kapanışların gelmesi durumunda yükselen kanalın işlevini bitirdiği, piyasanın iyimser bir ihtimalle bir süre yatay devam edeceğini düşünmemize sebep olur. Bu durumda, 68.90, 59.10 ve 48.44 TL seviyeleri orta vadeli destekler olarak takip edilebilir.

Grafikte siyah eğri çizgilerle gösterilmiş olan zirve ve dip seviyeleri incelendiğinde ise; kısa vadede oluşan yeni dip ve zirvelerin bir önceki dip ve zirvelerin üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz. Bu durum, Dow Teorisi’ne göre, kısa vadeli yükselen trendin bir süre daha devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu gündeme getiriyor. Bu durumda mavi düşen trend çizgisinin yukarı kırılması yeni bir yükselişi başlatabilir.

link1

LINK/TRY İçin İndikatörler Ne Söylüyor?

Chainlink’in aşağıdaki günlük grafiğinde ise, MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri de gösterilmiştir. Fiyatlarda kısa vadede bir öncekilere göre daha yüksek seviyelerde oluşan diplerle birlikte, indikatörlerde de benzer bir durum göze çarpıyor.

MACD çizgisinin(mavi) sıfır seviyesini henüz net bir şekilde yukarı kıramamış olması, kısa vadede bir miktar geri çekilme ihtimalini ortaya koyuyor ancak böyle olası bir geri çekilmede grafikte kırmızı düz çizgiyle gösterilmiş olan ve bir önceki dip seviyesindeki 68.90 TL’den geçen destek üzerinde kalındıkça kısa vadeli yükseliş trendinin devamı ile ilgili beklentimiz devam edecektir.

Diğer taraftan, RSI’daki yükselen dip ve zirveler de RSI değerinin yükselişini devam ettirme ihtimalini artırıyor. RSI değerinin 50 seviyesinin üzerinde olması olumlu. RSI, bu seviyelerden yönünü yukarı çevirebilirse, bu durumda, fiyattaki mavi düşen trend çizgisinin aşılması gündeme gelebilir.

Şu an itibariyle olumsuz görüntü sergiliyor olmakla birlikte, bulunduğu bölge açısından dikkatle takip edilmesi gereken indikatör STOCH RSI. Bu indikatör, aşırı alış bölgesinde satış sinyali üretmiş durumda ancak, bu bölgedeyken tekrar alış sinyali üretmesi söz konusu olursa, anlamlı bir yükselişi beraberinde getirebilir. Bu nedenle, günlük grafikteki STOCH RSI’nın durumunu dikkatle izlemekte fayda var.

link2

Özetle;

Chainlink için TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 72.00, 68.90, 59.10

Dirençler: 90.15, 98.00, 122.50

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala