LINKTRY’nin Paribu(paribu.com) verilerine göre logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir.
Grafikteki mavi yükselen kanalın alt çizgisi seviyesinden yukarı doğru hareket etmeye çalışan LINK’te son oluşan dip ve zirveler bir önceki dip ve zirvelere göre yükselmeye devam ediyor. Bu konuya 14 Ekim 2020 tarihli analizde (https://www.btchaber.com/chainlinkin-tl-bazinda-teknik-analizi-14-ekim-2020/) değinmiştim. Dow Teorisi’ne göre, yeni oluşan dip ve zirvelerin bir önceki dip ve zirvelerin üzerinde gerçekleşiyor olması yükseliş trendinin devam ettiğinin bir göstergesidir.
Grafikteki mavi yükselen kanal alt çizgisi yaklaşık 94 TL seviyesinde destek gösteriyor. Bu seviye aynı zamanda bir önceki dip olması açısından da önemli. Diğer taraftan, son oluşan zirvenin 107 TL seviyesinde gerçekleştiği grafikten anlaşılabiliyor. 107 TL üzerindeki günlük kapanışlarda 125-130 TL arasından geçen siyah yükselen direnç çizgisinin test edilmesi beklenebilir. Bu çizginin tam olarak hangi değerde direnç göstereceği tamamıyla test edilme zamanıyla ilgili olduğu için bir aralık olarak belirttim. Zaman ilerledikçe, yükselen trend çizgilerinin eğimlerinden dolayı, bu değerlerin arttığı göz ardı edilmemeli.
125-130 TL aralığından geçen siyah yükselen direnç çizgisinin üzerinde ise 142 TL, tarihi zirve olması açısından dikkatle takip edilebilmesi gereken bir seviyedir. Bu seviyenin aşılması durumunda yükseliş hızlanarak ilk etapta 180 TL seviyesindeki uzun vadeli yükselen kanal orta çizgi seviyesini hedefleyebilir. Uzun vadeli yükselen kanalın üst çizgisi ise orta ve uzun vadede 350-400 TL seviyelerini gösteriyor. Ancak bu seviyelerin gündeme gelebilmesi için, yukarıda bahsettiğim dirençlerin ve özellikle de 180 TL seviyesindeki kanal orta çizgisinin aşılması gerekiyor.
Diğer taraftan, olası bir geri çekilmede yükselen kanal alt çizgisinin destek verdiği 94 TL’nin altındaki günlük kapanışlarda sırasıyla 86,78,69 ve 59 TL seviyelerindeki bir önceki dipler destek olarak takip edilebilir.

Chainlink için İndikatörler Ne Söylüyor?
LINKTRY’nin aşağıdaki günlük grafiğinde 50-100 periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalar (EMA) ile 14 periyotluk DMI, ADX, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. Grafikte çok fazla sayıda indikatörün olduğunu düşünmeyin çünkü bu indikatörler birbirleriyle ilgili. Yani, DMI ile ADX ve RSI ile STOCH RSI indikatörleri birlikte değerlendirilmeli.
Üstel hareketli ortalamalar incelendiğinde, 50 periyotluk EMA’nın 100 periyotluk EMA’nın üzerinde olması nedeniyle yükseliş trendinin devam ettiği düşünülür. Diğer taraftan DMI göstergesindeki DI+(mavi) çizgisinin DI-(kırmızı) çizginin üzerinde ve yukarı doğru hareket ediyor olması da yükseliş trendini teyit eder nitelikte.
Diğer taraftan DMI indikatörünün de bir çizgisi olan ve grafik daha anlaşılır olsun diye farklı bir indikatör olarak gösterilmiş olan 14 periyotluk ADX göstergesi ise 24 seviyelerinde. Bu göstergenin üç farklı referans seviyesi vardır: 20, 40 ve 60. Göstergenin değeri 20’nin üzerindeyse, piyasada bir trendin (yükseliş ya da düşüş) devam ettiği düşünülür. ADX çizgisinin 20 seviyesinin üzerinde ve yönünü yukarı çevirmiş olması, yukarıda bahsedilen 94 TL’deki (bu değer zaman geçtikçe yükseliyor) yükselen kanal alt çizgisinin üzerinde kalındıkça, LINKTRY’de yaşanan yükseliş trendinin kuvvetlenme ihtimalini artırıyor.
RSI ve STOCH RSI indikatörlerini incelediğimizde ise, STOCH RSI göstergesinin aşırı satış bölgesine geçmeden yönünü yukarı çevirmesi ve bunu yaparken de RSI değerinin 50 seviyesinin üzerinde olması olumlu. Çünkü STOCH RSI’daki bu durum bozulmazsa RSI’nın yükselişi devam edebilir. RSI’daki olası bir yükseliş ise fiyatlardaki yükseliş nedeniyle gerçekleşir.
İndikatörlerin ve fiyatlamaların genel olarak görünümü olumlu iken, gerek indikatörlerin gerekse fiyatın şu an bulunduğu değerinin kritik seviyelerde (önemli desteklere yakın ya da aşırı satış-referans değerlerine yakın) olması dikkatli olmayı gerektiriyor. Örneğin STOCH RSI’nın şu an bulunduğu seviyeden satış sinyali üretmesi RSI’nın 50 seviyesini yukarıdan aşağı kırmasına, fiyatların 94 TL desteğini kırmasına sebep olabilir.

Özetle;
Chainlink için TL bazında izlenebilecek destek ve direnç seviyeleri aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.
Destekler: 94, 86, 78, 69, 59
Dirençler: 107, 125, 130, 142, 180