bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,150.72 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,165.70 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 602.61 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 154.05 0.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548409 2.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518332 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157969 1.74%

Chainalysis, Tornado Cash Geliştiricisini Suç Faaliyetleriyle Bağlantılı Olmakla Suçladı

tornado cash kullanicisi yeni gizlilik araci olusturuyorfvdgv

Tornado Cash geliştiricisi, Chainalysis tarafından suç faaliyetleriyle bağlantılı olmakla suçlandı. Hollanda mahkemesi, Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev’e, kara para aklama suçlamalarını çürütme çabasında Chainalysis’i çapraz sorgulama izni verdi.

Alexey Pertsev’e Chainalysis’i Çapraz Sorgulama İzni Verildi

Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev’in, bir Hollanda mahkemesinin Çarşamba günü verdiği karara göre, adını kara para aklama suçlamalarından temize çıkarmaya çalışırken blockchain analitik şirketi Chainalysis’i sorgulamasına izin verilecek.

Pertsev, gizlilik protokolünün ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Dairesi (OFAC) tarafından onaylanmasından ardından geçen yılın ağustos ayında Hollandalı mali suç uygulayıcıları FIOD’un emriyle tutuklanmıştı. Nisan ayında Amsterdam yakınlarındaki evinde yargılanmak üzere serbest bırakılan Pertsev, kara para aklama suçlamalarını reddetti.

Pertsev’in avukatı Keith Cheng, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

FIOD açıklamalarının, Ethereum blok zincirinde bulunmayan kullanıcı aracılarının varlığından alıntı yapması gibi teknik olarak tatmin edici olmadığını kanıtladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala