bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,778.89 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.20 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 608.01 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 158.27 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547703 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507438 0.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161755 2.14%

Chainalysis, Siber Suçla Mücadele Gücünü Artırıyor

chainalysis siber sucla mucadele gucunu artiriyor

İnternet hayatımıza girdiğinden beri bizi birçok yeni kavramla tanıştırdı. Bunlardan biri de siber suçlar. Siber suçlar, özellikle, koronavirüs pandemisinde daha da arttı. Kurbanların fidye yazılımlara para kaptırma sıklığı ve bu paralar miktarı gün geçtikçe artıyor. Chainalysis‘e göre 2020 yılında 370 milyon doların biraz altında kripto varlık çalındı. Bu da 2019’a kıyasla yüzde 336’lık bir artış anlamına geliyor. Bu veriden hareketle Chainalysis, siber suçla mücadele için yeni bir hamle yaptı ve Excygent‘i satın aldı.

Chainalysis, Siber Suçla Mücadele için Excygent’i Satın Aldı

Dünyadaki neredeyse tüm ülkeler, siber suçları engellemek için önlemler alıyor. Bu aşamada devletlere, özel şirketler de yardımcı oluyor. Blockchain veri platformu Chainalysis de bu şirketlerden biri. Chainalysis ve Excygent, siber suçla mücadelede devlet kurumlarına destek olmak için güçlerini birleştirdi.

Bu satın almayla birlikte Chainalysis, devlet kurumlarına siber suç soruşturmaları, veri işleme ve olası satış yaratma konularında yardımcı olacak.

chainalysis siber sucla mucadele gucunu artiriyor 2

Chainalysis, haziran ayında 100 milyon dolarlık yatırım almıştı. Excygent satın alması da bu yatırımın ardından gelen ilk satın alma.

Konuyla ilgili konuşan Excygent’ten Aaron Bice şunları söyledi:

“Excygent ekibi Chainalysis teknolojisinden yararlanıyor ve son yıllarda kripto para suçlarına ilişkin en önemli soruşturmalardan bazılarının üstesinden gelmek için ekipleriyle birlikte çalışıyor.”

2019 yılına gidecek olursak, Chainalysis ve Excygent, devletin, en büyük çocuk pornografisi web sitesinin kripto para birimi işlemlerini analiz etmesine yardımcı oldu. Bunun sonucunda suçlular tutuklandı, web sitesi kapatıldı.

Bu arada Excygent’in siber suç, dijital para izleme, açık kaynak analizi ve veritabanı adli tıp ve araç geliştirme uzmanları tarafından 2018 yılında kurulduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala