bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Chainalysis CEO’su Michael Gronager Bitcoin için Konuştu

chainalysis ceosu michael gronager bitcoin hakkinda konustu 2

Perşembe günü Bloomberg’den Emily Chang’e konuşan Chainalysis CEO’su ve Kraken kripto ticaret platformu kurucu ortağı Michael Gronager, El Salvador’da küresel kripto para birimi benimsenmesinin yanı sıra, Bitcoin patlamasının ne kadar süreceği hakkında konuştu.

Gronager, Bitcoin’in yılsonundan önce 100 bin doları geçip geçemeyeceğine dair soruya yanıt olarak şunları belirtti:

“Hala boğa piyasasında olduğumuzu düşünüyorum. Yılsonuna kadar 100 binin üzerini göreceğimizi düşünüyorum, bu konuda iyimserim. Genellikle ayın sınır olduğunu söylerdim, ancak bunun ötesine de geçebiliriz”

Gronager, Bitcoin ve Ethereum gibi daha istikrarlı olarak kabul edilen çoğu kripto para biriminin istikrarlı bir yükseliş yörüngesinde olduğunu ve bazen diğer kriptolardan daha hızlı yükselebildiğini söylüyor.

Chainalysis CEO’su Michael Gronager: Kripto hala boğa piyasasında

Şu anda, yeni bir boğa piyasasını kolaylaştıran birçok heyecan verici olay gelişiyor, bu nedenle Gronager, hala boğa piyasasında olduğumuza inanıyor.

Piyasanın fiyatını neyin yönlendirdiği sorulduğunda Gronager şunları söyledi:

“Ethereum’da büyük platform değişiklikleri gördük. Ağ stabilize oldu ve çeşitli şekillerde daha iyi hale ulaştı, bu yüzden Ethereum’a güven kolaylaştı. Büyüyen bir DeFi trendini gördük ve bu da Ethereum’a olan ilgiyi arttırdı. Ethereum diğer kripto varlık birimlerinin çoğunu beraberinde sürüklüyor.”

chainalysis ceosu michael gronager bitcoin hakkinda konustu

El Salvador ve Bitcoin

El Salvador‘da hükümet yasasına karşı sergilenen bazı muhalif ve şüphecilik duruşlar hakkındaki soruya Gronager, “Ülkedeki tipik bir muhalefet” yanıtını verdi. 

Ülkedeki birçok kişinin Bitcoin‘in ne olduğunu bile bilmediğine dikkat çeken Gronager, insanların alışık oldukları düzeni istediklerinin altını çizdi. Ayrıca kişilerin cüzdan indirmeye başladıktan sonra, yeni dönemin alıştıklarından daha kolay olacağını da belirtti.

Başkan Nayib Bukele, sosyal medya üzerinden birçok çalışma yaptı. Ancak çalışmalar gösteriyor ki Salvadorluların çoğu hâlâ Bitcoin karşı soğuk.

30 Ağustos’ta, El Salvador hükümeti yeni yasayı tanıtmak için ilk Bitcoin reklamını yayınladı.

Sonuç olarak, Orta Amerika ülkesi dünyada Bitcoin’i yasal para olarak kabul eden ilk ülke olacak. Bitcoin, ülkenin resmi para birimi olarak ABD dolarının yanında yer alacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala