bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

Chainalysis Araştırmasına Göre DeFi’nin Benimsenmesinde ABD Lider

chainalysis arastirmasina gore defi benimsenmesine abd liderlik ediyor

Chainalysis’in yeni bir raporuna göre ABD, merkeziyetsiz finansın (DeFi) benimsenmesine öncülük ediyor.

Chainalysis, hangi ülkelerin DeFi protokollerinin benimsenmesinde üst sıralarda olduğunu gösteren DeFi Benimsenme Endeksi’ni yayımladı. Bulgular, kripto varlık alanına halihazırda ilgi duyan yüksek gelirli nüfusa sahip yerlerde benimsemenin hızla arttığını gösteriyor.

chainalysis arastirmasina gore defi benimsenmesine abd liderlik ediyor

Chainalysis, ülkeleri üç kategoride sıraladı: alınan zincir üstü DeFi değeri, alınan zincir üstü perakende DeFi değeri ve zincir üstü DeFi yatırımı (deposit) sayısı. Chainalysis, bu ölçümlerle 154 ülkeyi sıraladı. ABD, Vietnam, Tayland, Çin ve Birleşik Krallık ilk beş sırada yer aldı. 

Chainalysis’e göre, en büyük kurumsal ve profesyonel pazarlara sahip ülkeler, en fazla DeFi benimsemesine sahip ülkeler. Araştırmalarına göre bunun nedeni, DeFi’nin kripto topluluğunun kendi içinde büyümeye devam etmesi gibi görünüyor. Raporda şu ifadeler yer aldı:

”DeFi’nin benimsenmesi… öncelikle deneyimli kripto varlık trader’ları ve yenilikçi platformlarda yeni alfa kaynakları arayan yatırımcılar tarafından destekleniyor, endeksimizi tabandan benimsenmeye ağırlık verecek hale getirsek bile.”

Chainalysis, geçen hafta 2021 için Küresel Kripto Varlık Benimseme Endeksi’ni yayımlamıştı. Şirket, küresel olarak “yükselişe geçtiğini” söyledikleri kripto varlıkların, hem merkezi hem de merkeziyetsiz kullanımlarının tabandan benimsenmesini takip ediyor. Vietnam, her iki listede de ilk beşe giren tek ülke.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala