bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,028.35 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,970.75 3.60%
bnb
BNB (BNB) $ 531.90 1.18%
solana
Solana (SOL) $ 131.07 3.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49204 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442311 3.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146313 5.76%

CFTC’den Bitcoin Dolandırıcılığı Soruşturması

cftcden bitcoin dolandiriciligi sorusturmasi

Kripto para birimlerinin kullanımları arttıkça, kötü niyetli kişiler yeni dolandırıcılık yöntemleri geliştiriyor. ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, bir kişiyi Bitcoin ponzi şeması işletmekle suçladı.

CFTC, Bir Kişiyi 12 Milyon Dolarlık Dolandırıcılıkla Suçladı

ABD Emtia Vadeli işlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Ohio’lu bir kişiye, Bitcoin ponzi sisteminin bir parçası olduğunu iddia ederek icra davası açtı. Açılan davaya göre, suçlanan kişi ayrıca yat kiralama, lüks bir araba ve özel jet kullanımlarıyla müsrif bir hayat tarzı için dolandırıcılıktan elde ettiği paraları kullandı. Suçlamada Rathnakishore Giri ve şirketlerini sahtekarlıklarla 150 müşteriden para toplamak ve kripto varlık ticaretine yönelik müşteri donlarını kötüye kullanmak suçladı. Şikâyette ayrıca Giri’nin ebeveynleri de suçlandı.

cftcden bitcoin dolandiriciligi sorusturmasi 2

ABD Emtia Vadeli işlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) komiseri Kristin Johnson açıklamasında, “Giri, dijital varlık yatırım fırsatlarına yönelik kişilerin tutkusundan ve iyi niyetinden yararlandı. Dolandırıldığından farkında olmayan kişilerden, finansal bir kayıp olmaksızın olağanüstü getiri elde etme sözüyle 12 milyon doların üzerinde nakit ve Bitcoin sahibi oldu.” ifadesini kullandı. CFTC, dolandırılan müşterilerin varlıklarının iadesini talep etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala