bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,091.71 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.28 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 606.05 1.40%
solana
Solana (SOL) $ 154.70 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544684 1.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.5133 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158381 1.46%

CFTC ve SEC Başkanları Ether’in Emtia Konusunda Farklı Düşünüyor

cftc ve sec baskanlari etherin emtia konusunda farkli dusunuyor

Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanları, Ethereum’un (ETH) emtia olup olmadığını tartışıyor. SEC başkanının aksine CFTC başkanı Ethereum’un (ETH) bir emtia olmadığını düşündüğünü belirtti.

CFTC Ether’in Emtia Olmadığını Belirtiyor

Ether’in yasal statüsü, ABD’nin iki federal piyasa düzenleyicisinin liderliği arasında tartışmalı bir zemin olabilir. Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, bu sabah bir panelde, kendisinin ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler’ın, hangi ajansın üzerinde daha fazla güce sahip olduğunu belirleyecek olan kripto para biriminin tanımı üzerinde göz göze gelmeyebileceğini öne sürdü.

Behnam, “Ether, bunun bir meta olduğunu öne sürdüm, Başkan Gensler’in aksini düşündüğünü biliyorum – ya da en azından birini ya da diğeri kesinlikle ilan etmedi” dedi. Behman ayrıca, “SEC ve CFTC’nin her ikisi de Finansal istikrar Gözelim Konseyi’nin üyeleri olmasına rağmen, konseyin Kongre hibe düzenleyicilerine dijital varlık spot piyasalarında genişletilmiş gözelim ve kural koyma gücünü vermesini tavsiye etmede yargı yetkilerini tanımlamak yerine sistemik istikrara odaklandığını” belirtti.

cftc ve sec baskanlari etherin emtia konusunda farkli dusunuyor 2

Behnam ve Gensler, Behnam’ın “onu nasıl böleceğimizin ayrıntıları çözmek” için bir yer olarak tanımlamadığı bunun yerine Kongre’ye bu sınırları belirleyecek doğru varlık olarak işret ettiği süper düzenleyiciler komitesinde oturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala