bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,578.77 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,034.12 0.97%
bnb
BNB (BNB) $ 543.58 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 137.26 2.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494456 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450932 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148359 0.31%

CFTC, Kripto Sektöründeki Gözetimini Hızlandırıyor

cftc kripto sektorundeki gozetimini hizlandiriyora

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Dijital Emtia Tüketici Koruma Yasası kabul edilirse, kripto para sektörünü gözetim yetenekleri ile düzenleme planlarını kongre ile paylaştı. 

CFTC, Kripto Sektöründeki Etkisini Artırıyor

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Başkanı Rostin Behnam, senato mevzuatında beklendiği gibi kripto piyasasının çoğu için büyük, tamamen finanse edilen düzenleyici olmaya hazırlanmaya başlama talimatı verdiğini söyledi.

cftc kripto sektorundeki gozetimini hizlandiriyortt

CFTC, birçok dijital varlığın emtia olduğuna inanıyor. Bunun yanında, SEC Başkanı Gary Gensler da kripto paraların büyük çoğunluğunun menkul kıymetler olduğunu düşünüyor. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanı Rostin Behnam, ajansının Perşembe günü ABD Senatosu Tarım, Beslenme ve Ormancılık Komitesi’nden önce bir yasama oturumunda kripto piyasasını nasıl düzenlenebileceğini tartıştı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu başkanı Rostin Behnam konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Birçok dijital varlık emtia oluşturur. CFTC’nin uzmanlığı ve deneyimi, onu dijital varlık emtia piyasası için doğru düzenleyici yapar.

CFTC başkanı, konu ile ilgili olarak şunları ekledi:

Dijital emtia varlık piyasasına tam görünürlük olmaması nedeniyle, ajansın uygulama programı, dolandırıcılık ve manipülasyonu tespit etmek için öncelikle halktan gelen ipuçlarına ve şikayetlere dayanmak zorunda kaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala