bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

CFTC’den Kripto Açılımı: Emin Gün Sirer de Danışma Kurulunda

abd cftc danisma grubu defi teknolojisini ele alacakdcdvf

Kripto endüstrisinin önemli isimleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) yeni teknoloji komitesine (TAC) katıldı. Kuruluşun bu adımıyla kripto ve blockchain sektörüne açık olduğunun sinyalini verdi. CFTC komiseri Christy Goldsmith Romero, yeni komitenin açılış toplantısını 22 Mart’ta yapacağı açıklandı.

CFTC Kripto Dunyasinin Onemli Isimleri ile Calisacak

CFTC’den Kripto Sektörüne Pozitif Mesaj

ABD’nin düzenleyici kuruluşu CTFC, kripto sektörünün önde gelen isimleri ile çalışacak. CFTC bünyesinde çalışacak teknoloji komitesinin başkanlığını eski Beyaz Saray yetkilisi Carole House yapacak. House, ABD Başkanı Joe Biden’ın kripto kararnamesi üzerinde çalışan isimlerden biri. Başkan yardımcılığı görevini ise kripto istihbarat şirketi TRM Labs’ın Hukuk ve Devlet İşleri Başkanı Ari Redboard yürütecek. Kripto ile ilgili üyeler arasında Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, Circle Küresel Politikadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Corey Then, FireBlocks CEO’su Michael Shaulov, Inca Digital CEO’su Adam Zarazinski ve Bits’in kurucu ortağı Dan Guid bulunuyor. Amazon, IBM, CME Group ve Cboe Global Markets gibi büyük şirketlerin yöneticileri de komiteye dahil edildi.

1999 yılında kurulan TAC, finansal hizmetler ve piyasalardaki yeni gelişmeler ilişkin CFTC‘ye katkı sağlıyor. CFTC’nin işbirlikçi yaklaşımı, kripto şirketlerine yönelik agresif tavrıyla bilinen Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi diğer düzenleyicilerle taban tabana zıt görünüyor.

CFTC Başkanı Rostin Benham, Senato’da yaptığı açıklamada stablecoin’lerin ve Ethereum’un emtia olduğunu ve CFTC’nin yetki alanına girmesi gerektiğini ifade etmişti. SEC Başkanı Gary Gensler ise Bitcoin dışındaki bütün varlıkların menkul kıymet olduğunu savunuyor.

Emin Gün Sirer: Elimden Geleni Yapacağım

Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “CFTC’nin Teknik Danışma Kuruluna atandığım için heyecanlıyım. Alanı ileriye taşımak, düzenleyicileri kriptodaki son gelişmeler hakkında bilgilendirmek ve blockhain’in faydalarını finansal sistemimize getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala