bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

CFTC, Bitcoin Ticaret Hizmetleri Dolandırıcılığından Dava Açtı

CFTCnin Actigi Davada Rekor Ceza

Kripto para sektöründeki düzenleyiciler bu alandaki dolandırıcılık konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Bitcoin ve kripto ticaret hizmetlerini yanlış bir şekilde tanıtarak, bundan şüphelenmeyen yatırımcıları dolandırmaktan beş kişiye dava açtı.

CFTC, Bitcoin Hizmetleri Konusunda 5 Kişiye Dava Açtı

CFTC, beş kişinin; David Carmona, Juan Arellano Para, Moses Valdez, David Brend ve Marco A. Ruiz Ochoa’nın müşterilerden Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ticareti yapmalarına yardımcı olmak için fon talep ettiğini, ancak sonunda kullanıcıların fonlarını zimmete geçirdiğini iddia etti.

cftc nedir
CFTC Meeting on Regulation…

Sanıklar, sözde bir kripto ticaret girişimi olan Icomtech adlı bir işletmeyi ortaklaşa yürüttüler. CFTC’ye göre, 2018 ile 2019 arasında Icomtech, müşterilerin kripto ticaretinden günlük yüzde 0,9 ve yüzde 2,8 getiri alacağını belirtti. Dolandırıcılık planı ayrıca müşterilerin yatırımlarını dört ila sekiz ay arasında ikiye katlama sözü verdi.

Ancak düzenleyici kurum, Icomtech’in bahsedilen sanıklarla birlikte alınan fonları bitcoin veya kripto ticareti için kullanmadığını ve planın yukarıda belirtilen vaatleri yerine getirmediğini iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala