bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

CFTC Başkanına Göre ABD Blockchain Endüstrisinde Öncü Olmalı

CFTC Baskanina Gore ABD Blockchain Endustrisinde Oncu Olmali

Yetkili, ABD hükümetinin inovasyon konusunda geniş bir farkla geride kaldığını söylüyor.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Başkanı Heath Tarbert, dijital LA Blockchain Zirvesi’nde konuşan ABD düzenlemesinin kripto para ve blok zincirinin gerisinde kaldığını söyledi.

Türevler piyasasında dijital menkul kıymetlerin rolü üzerine bir etkinlikte Anthony Pompliano’ya verdiği demeçte Tarbert, “İnovasyonun hükümetten gelme ihtimalinin düşük” dedi. Tarbert, özel sektörün genellikle yeniliğe öncülük ettiğini ve düzenleyicilerin bu tür ilerlemeleri denetleme görevini üstlendiğini açıkladı. Ekledi:

“Bir düzenleyici olarak kendimizi çok fazla yenilemediğimizi görüyorum, ancak artık yenilikçi olmak istiyoruz. Topluluklara ayak uydurmalıyız.”

Yaklaşık 11 yıl önce kripto para ve blok zinciri endüstrisinin doğuşundan bu yana genel olarak ABD düzenlemesi sert bir yaklaşım kullanarak, hızla gelişen sektöre ayak uydurmakta başarısız oldu. İlk kripto para teklifleri, 2017 yılında ortaya çıkan kötü bir örnek teşkil ediyor. Buna karşılık, düzenleyici kurumlar bu yeni bağış toplama yöntemine karşı ihtiyatlı davrandı. Sonuç olarak, token satışları artık tükendi.

CoinMarketCap’ten alınan sıralamaya göre 2013’ten beri en iyi kripto para varlıklarından biri olan Ripple’ın XRP’si bir başka örnek olarak hizmet ediyor. XRP, 2020’nin başlarında varlığın bir emtia olduğunu iddia eden bir dava ile karşılaştı.

Kripto para alanında görülen düzenleyici sıkıntısı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu veya SEC ile ilgilidir, ancak bir bütün olarak düzenleyicilerin yapması gereken bazı şeyler vardır.

Tarbert, Temmuz 2019’da CFTC Başkanlığı görevini üstlendi. Tarbert, komisyonun misyon bildirisinden alıntı yaparak, CFTC’nin “ABD türev piyasalarının bütünlüğünü, esnekliğini ve canlılığını sağlam bir düzenleme yoluyla teşvik etmek” istediğini söyledi.

“Bunlardan canlılık, yeniliğe ulaşan, pazarlarımızın bayat olmasını istemediğimiz yenilik noktasına ulaşan, gelişmeye ve yenilikçi olmaya devam etmelerini istiyoruz.”

Ancak mevcut manzara, belirtilen bu yenilik arzusuna aykırı görünmektedir. ABD’li trader’lar, birçok kripto para borsasında ABD’li katılımcılar yasaklandığı için hala zor durumda. Kripto para türev borsası BitMEX, bu sonuçların en yeni örneklerinden biridir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala