bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,871.38 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.90 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 579.43 3.94%
solana
Solana (SOL) $ 151.64 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532516 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501732 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161649 6.08%

CFTC Başkanı: DeFi Tabanlı Kripto Borsaları Denetlenecek

CFTC Baskani Benhamdan Binance Yorumu

Birçok düzenleyici kurum kripto para sektöründe düzenleme konusu ile yakından ilgileniyor. Son olarak CFTC Başkanı, sadece koddan ibaret olsalar dahi DeFi tabanlı kripto para borsalarının da denetleneceğini belirtti.

CFTC Başkanı DeFi Tabanlı Kripto Borsalarının da Denetleneceğini Söyledi

Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu Başkanı Rostin Behnam, DeFi tabanlı kripto borsalarının sadece kod olsalar bile CFTC veya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından düzenleneceğini söyledi.

cftc baskani defi tabanli kripto borsalarinin denetlenecekT

Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu Başkanı Rostin Behnam, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Kurum yok, birey yok, sadece kod, bunu düzenleyemezsiniz, kendi kendini gerçekleştiriyor demek kolay ama bu gerçekten yanlış birçok soru. Bu gerçekten ABD’li müşterilere nelerin sunulduğu ve maruz kaldığıyla ilgili? Ve bu ürünleri sunmak için bu varlığı, bu kodu oluşturan kişi veya kişiler grubu kimdir? Hukuki analizimizi yasal emsalden hareket ettirmeliyiz… Ve bu, iyisiyle kötüsüyle, yasal analizimizin temelini oluşturan itici güçtür.

Hatırlatmak gerekirse CFTC, Mart ayında merkezi bir borsa olan Binance’e ABD’de bir emtia borsası olarak kaydolmadan iş yaptığı iddiasıyla dava açmıştı. Ayrıca Binance’i platformunda meydana gelen mali suçlara ve kara para aklamaya göz yummakla suçlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala