bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,578.77 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,034.12 0.97%
bnb
BNB (BNB) $ 543.58 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 137.26 2.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494456 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450932 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148359 0.31%

Celsius’un Risk Profili, ABD Bankalarının 2 Katına Yakın

Celsius

Terra ekosisteminin çökmesi ve algoritmik stablecoin UST’nin 0’lanması ile birlikte kripto para piyasaları oldukça büyük bir darbe aldı. Bu darbe sonrası düşüş trendine giren piyasalar, beraberinden kripto odaklı şirketleri de getirdi. Birçok kripto şirketli operasyonlarını yürütmekte zorlanırken, bazıları küçülmeye gitti. Bu noktada en çok öne çıkan şirketlerden birisi de Celsius oldu. Öyle ki Celsius’un risk profili oldukça artmış durumda.

Celsius'un Risk Profili, ABD Bankalarının 2 Katına Yakın

Celsius’un Risk Profili Daha da Kötüleşiyor

Wall Street Journal tarafından paylaşılan habere göre, yatırımcılara gönderilen belgelere atıfta bulunarak,  kripto lender projesi Celsius’un son fon toplama sırasında tipik bir ABD bankasının iki katına yakın bir varlık-özsermaye oranına sahip olduğunu bildirdi.

Perakende yatırımcılara yatırılan kripto varlıklarından yüzde 18.6’ya varan getiri elde etme fırsatı sunan platform, en son büyüme sermayesi şirketi WestCap liderliğindeki 400 milyon dolarlık bir tura ulaştığı geçen yılın Ekim ayında fon topladı.

Bu ayın başlarında Celsius , piyasa koşulları nedeniyle para çekme ve transferleri duraklattı. Firmaların avukatları şimdi yönetimi Bölüm 11’de iflas başvurusunda bulunmaya zorluyor.

Wall Street Journal tarafından erişilen yatırımcı belgelerine göre Lender, geleneksel bir bankadan çok daha fazla riskli durumda. Küçük teminatlarla desteklenen büyük krediler vermenin yanı sıra, geçen yaz itibariyle 19 milyar dolarlık varlığa ve kabaca 1 milyar dolarlık öz sermayeye sahipti. Bu, WSJ’ye göre 9:1’e yakın olan S&P 1500 Bileşik endeksindeki tüm Kuzey Amerika bankaları için medyan varlık-özsermaye oranından çok daha fazla.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala