bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,728.95 1.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.93 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 583.45 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 189.48 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624248 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65035 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21977 16.03%

Celsius Varlıklarına 5 Şirket Talip Oldu

celsius varliklarina 5 sirket talip oldu

İflas eden kripto kredi şirketi Celsius varlıklarına beş şirketin talip olduğu iddia edildi. Celsius, geçen yıl Terra ekosisteminde yaşanan kriz ile birlikte iflas başvurusu yapmıştı. Piyasa koşulları nedeniyle ayakta kalamayan şirket, yeniden yapılanma sürecine girmişti. Şirketin iflas başvurusunun ardından varlıklarına yönelik bazı teklifler yapılmıştı. Şirket avukatları bu dönemde yapılan tekliflerin çok ikna edici olmadığı ifade etti. Bunun üzerine kripto yazarı Fong, Celsius’a yönelik tekliflerin ayrıntılarını paylaştı.

Celsius’a Beş Şirket Teklif Verdi

Batık kripto kredi şirketi Celsius varlıklarına Binance, Bank To The Future ve Galaxy Digital’in de aralarında olduğu en az beş şirketin teklif verdiği iddia edildi. Kripto blog yazarı Tiffany Fong, Celsius ile ilgili aralık ayında elde ettiği belgeleri paylaştı. Fong, başlangıçta ihale sürecini aksatmamak için bilgileri paylaşmadığını belirtti. Fong’a göre Celsius varlıkları için teklif veren şirketler Binance, Bank To The Future, Galaxy Digital, Cumberland DRW ve NovaWulf. Yazar, tekliflerin Kasım 2022’de yapıldığını ve çoğunlukla terk edildiğini ifade etti.

celsius varliklarina 5 sirket talip oldu2

Fong, şirketlerin tekliflerine ilişkin ayrıntıları da paylaştı. Buna göre Binance’in varlıklar için 15 milyon dolar teklif ettiği belirtilirken, 12 milyon dolarının Celsius’a gideceği aktarıldı. 3 milyon doların ise Celsius mağdurlarına verileceğini bildirildi. Galaxy Digital’in likit ve stake edilmiş Etherum’lar için 67 milyon dolarlık teklif verdiği belirtildi. Bank to The Future teklifinde de yönetimi altında tüm likit varlıkların ve teminatın alacaklılara orantılı olarak iadesi bulunuyordu. Bu arada Bank To The Future CEO’su Simon Dixon, Twitter hesabından teklifin ayrıntılarını doğruladı. Fong, Novawulf’un teklifinin ise Celsius’un yeniden yapılandırma planına benzediğini aktardı.

Celsius, aralık ayında yeniden yapılanma kapsamında 15 Şubat’a kadar mahkemeden onay almıştı. Yeniden yapılanma likiditeyi sağlayarak müşteri fonlarını ödemeyi içeriyordu. Bu dönemde şirket, stabilcoin satışını da gündemine almıştı. Ocak ayının ilk günlerinde mahkeme, 4.2 milyar dolarlık kripto varlığın Celsius’a ait olduğuna karar vermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala