bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Celsius, Token’ini Desteklemek İçin Müşteri Fonlarını Kullandı

celsius tokenini desteklemek icin musteri fonlarini kullandi

Kripto borç verme platformu Celsius Network, Mayıs 2022 tarihinde yaşanan Terra Blockchain çöküşünden olumsuz etkilenmişti. Celsius Network bu sebeple ilk olarak müşterilerinin para çekme işlemlerini askıya aldı ve sonrasında Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Celsius’un iflas süreci devam ederken şirketle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Celsius Token’inin Desteklenmesi İçin Müşteri Fonlarından Yararlanıldı

Celsius Network’ün iflas davaları devam ediyor. Mahkeme tarafından görevlendirilen bir denetçi, Celsius Network ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Denetçinin açıklamalarına göre kripto borç verme platformu Celsius Network, iflas başvurusundan önce Celsius’un token’i olan CEL token’inin satın alımlarının finanse edilmesi için müşterilere ait olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) varlıklarının satıldığını belirtti.

celsius tokenini desteklemek icin musteri fonlarini kullandi 2

Denetçi tarafından yapılan açıklamaya göre Celsius Network, müşteri varlıklarını, yüksek getiri ödeme yükümlülüklerindeki eksik varlıkları kapatmak ve CEL token’inin değerini artırmak için değerlendirdi. Mahkeme tarafından atanan denetçi Shoba Pillay tarafından hazırlanmış olan rapora göre, Celsius Network, çeşitli yatırım faaliyetleri aracılığıyla yüksek profilli müşterilerinin tekliflerini yerine getirmek adına yeterli kazancı elde edemediği için diğer müşterilerinin Bitcoin ve Ethereum varlıklarını sattı.

Yapılan incelemeye göre, CEL token’inin artan fiyatı, Celsius’un iflas etmeden önce milyonlarca dolar kazanmasına neden oldu. Yayımlanan rapora göre, Celsius kurucuları olan Alex Mashinsky ve Daniel Leon, 2018 yılı ile Celsius’un iflas başvurusunu yaptığı tarihler arasında CEL token’inin önemli bir bölümünün satışını gerçekleştirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala